Karşılaşma için kulüp nezdinde organizasyon çalışmalarına zaman kaybetmeden başlanması gerektiğini ifade eden yeşil beyazlı taraftarlar, "Kulübümüzün 25 bin bilet talebine olumlu yanıt veren Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu kararından sonra sorumluluğumuz daha da artmıştır. Bursa - İstanbul arasında gidip gelecek olan taraftarlarımızın rahatlığı ve güvenliği için bütün imkanlar seferber edilmelidir. Daha önce yaşanılan çirkin olayların tekrardan yaşanmaması için, kulübümüzün şimdiden kolluk kuvvetleriyle irtibata geçmesi, güzergâhların belirlenmesi ve oluşacak sıkıntılara karşı bir ön çalışma yapması hem taraftarlarımızı, hem de kulübümüzü rahatlatacaktır" ifadelerini kullandı

ORGANİZASYON SIKINTISI

Binlerce kişinin İstanbul’a gidip gelmesi bazı sorunları ve zorlukları beraberinde getireceğini hatırlatan taraftarlar şöyle devam etti:

"Kupa maçımızın hafta içi oynanacak olması, çalışmakta olan taraftarlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Şampiyon olduğumuz sezon İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığımız maçta olduğu gibi, taraftarlarımızın etkili bir şekilde tribündeki yerlerini alması isteniyorsa şimdiden kulübümüz, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak, Bursalı firmalara ve Bursa’daki devlet kurumlarına resmi yazılar hazırlayıp ulaştırmalıdır. Unutmayalım ki; Bursaspor bir tanedir. Kulübümüze bu konuda yardımcı olacak olan Bursalı firmaların, yılda 1-2 kez yapacağı fedakârlık ile maddi ve manevi anlamda destek olmaları, şirketlerine bir şey kaybettirmeyecektir. İşverenler, kulübümüze ve Bursasporlu çalışanlarına bu ufak katkıyı fazla görmemelidirler. Bu şehirde yaşayan, bu şehirden ekmek yiyen herkes taşın altına elini sokmalıdır."


EK(İA/Aİ)