Geçtiğimiz hafta kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 mağlup olan ve perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi'nde Twente'ye beklenmedik bir şekilde elenen Bursaspor, İstanbul'da Galatasaray deplasmanında moral arıyor.

87'NCİ RANDEVU

Bursaspor ve Galatasaray yarın akşam ligde 87'nci kez bir birlerine rakip olacaklar. Daha önce iki ekibin karşı karşıya geldiği 86 mücadeleden yeşil beyazlılar 21 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, Galatasaray ise 44 kez gülen taraf oldu. 21 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Oynanan bu mücadelelerde Bursaspor, sarı kırmızılı filelere 72 gol atarken kalesinde 140 gol gördü.

DEFANSLAR SAKATA GELDİ

Pazar günü oynanacak maç öncesinde iki takımda da defans hattında önemli eksikler bulunuyor. Bursaspor'da, Twente ile oynanan ilk maçta sakatlanan ve 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Serdar Aziz forma giyemeyecek. Ayrıca perşembe günü oynanan Twente maçında sakatlığı nükseden Ozan İpek'in durumunun ise maç günü belli olacağı öğrenildi. Galatasaray'da ise Milli takımın Avusturya ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan genç defans oyuncusu Semih Kaya ile antrenmanda sakatlanan, sol diz ön çapraz bağ kopması ve kıkırdak hasarı tespit edilen tecrübeli defans oyuncusu Tomas Ujfalusi 5 ay sahalardan uzak kalacak ve hafta sonunda oynanacak Bursaspor maçında forma giyemeyecek.

BELLUSCHİ'NİN LİSANSI ÇIKTI

Bursaspor'un yeni kadrosuna kattığı Arjantinli orta sahaya oyuncusu Fernando Belluschi dün sağlık kontrollerinden geçti. Yetenekli futbolcunun lisans işlemlerinin tamamlandığı öğrenildi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın kadroya alacağı düşünülen Belluschi'yi Galatasaray maçının ikinci yarısında forma vermesi bekleniyor.

DÜDÜK YANKAYA'DA

Yarın saat 20.30'da Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek. Yankaya'nın yardımcılıklarını, Adil Sinem ve Ekrem Kan yapacak. Karşılaşmanın 4'üncü hakemi ise Mete Kalkavan. Bursaspor'un yarınki karşılaşmaya şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:

"Carson- Basser, İbrahim Kaş, İbrahim Öztürk, Hakan- Sestak, Murat, Adem, Vederson, Batalla, Pinto"


EK(İA/Aİ)