Bursa Valiliği’nin Merinos Gönül Dostları Sofra'sında düzenlediği yemekte Bursaspor’un problemleri ve gelecekle ilgili planlamalar masaya yatırıldı. Toplantıdan önce konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Bursaspor yeni sezona başladı. Talihsiz bir maç ile Avrupa’ya veda etmek zorunda kaldı. Bursaspor’un geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği o başarıyı bu sene tekrar başarmasını istiyoruz. Bursaspor gönüllerimizin sevgilisidir. Aynı zamanda tüm Bursalıların sevgilisidir. Bursaspor’un başarıya giden yolda ihtiyaçlarını değerlendireceğiz. Bursaspor bizim evladımız gibidir. Her zaman başımızın tacıdır. Bursaspor’un başarıdan başarıya koşmasını istiyorsak şehir olarak Bursaspor’a destek vermeliyiz” dedi.

Bursaspor’un güzel sezon geçirmesini temenni ettiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursaspor güzel 3 sene geçirdi. Avrupa Kupalarına katıldık. Güzel sezon geçirerek tekrar Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Bursa kenti bu görevini yerine getirecek. Aradan sonra başlayacak maçlarla birlikte yeniden çıkışa geçmelerini istiyoruz. Bunu yapacak alt yapı müsait. Bursaspor’un geleceği konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bursaspor’un marka stadyumunu önümüzdeki sezona yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Bunların hepsi Bursaspor ve Bursa için. Bursa’nın güçlü kent olduğunu gözüküyor. İnşallah önümüzdeki sezon ve diğer sezonlarla birlikte dünyanın gündeminde Bursaspor olacak” ifadelerini kullandı.

Bursaspor’un şehre çok şey kattığını ifade eden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, “Bursaspor, bir çok şeyin önüne geçti. Türkiye Ligi’nde şampiyon olarak bunu gerçekleştirdi. Büyümeyle birlikte sıkıntılarda oluyor. Bu yemekte sıkıntılarımızı dile getireceğiz. Bursaspor her şeye layık. Hepimiz geçiciyiz. Bursaspor kalıcı. Bursaspor’u artık 5.’ncilik kesmiyor. Daha önce küme düşme tehlikesi yaşıyorduk. Artık bu durum değişti. 5’nci olsanız eh deniyor. Artık Bursaspor’dan başarı bekleniliyor. Başarının da şartları var. Mühim olan buraya gelmekle birlikte kalabilmek. Bütün arzumuz Bursaspor’un zirve takımı olmasıdır” diye konuştu.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bu durum Bursaspor’un teknik direktörü olarak büyük şans. Bursaspor’un şehre yaptığı katkıları göz önünde bulundurmalıyız. Nasıl daha iyi Bursaspor oluşturabiliriz? Türkiye’de 4 büyükler gerçeğini ortadan kaldırıp 5 büyükler söylemini ortaya çıkarttıysak, bunu kemikleştirmeliyiz. Bu yemekte bunları konuşacağız. Bu iş kent hareketi haline getirilmezse bu başarılar gelip geçici olur. Bunu Türk futbolunda çok yaşadık. Bizim önümüzde şehrimiz ve Bursaspor için 2 değerli insan var. 6 Eylül’ün milat olacağını düşünüyorum. Bundan sonra şehrin Bursaspor’a daha çok önem vereceğine inanıyorum. Bundan önceki dönemlerden daha güzel olacağını umut ediyoruz. Böyle güzel ortamda bulunduğum için herkese teşekkür ediyorum. Bizim üreteceğimiz başarılarla bu iyi niyetlerinin karşılığını vereceğiz” şeklinde konuştu.


EK(İA/Aİ)