Bursaspor Olağan Genel Kurul toplantısı 29 Mayıs salı günü saat 19.00'da Bursa Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Çoğunluk sağlanmadığı takdirde kongre 6 Haziran çarşamba günü aynı yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek. Tüzüğe göre, başkan adayı veya adayları, listesini kongreden 7 gün önce Divan Başkanlık Kurulu'na vermek zorunda. Yine tüzüğe göre çoğunluk aranmaksızın yapılacak genel kurul, 2'nci kongre öncesi, önceki adaylar dışında yeniden başkan adayı olunamıyor.

HENÜZ ADAY YOK

Bursaspor'da 29 Mayıs'taki ilk kongre için adaylığı bildirmede son gün 22 Mayıs. 22 Mayıs tarihine kadar aday çıkmaması halinde 2'inci kongre de iptal olacak. Yeşil beyazlı camia da, müracaata 2 gün kalmasına rağmen henüz adaylığını açıklayan isim olmadı.

İBRAHİM YAZICI: SALI'YI BEKLEYELİM

Bursaspor'da mevcut Başkan İbrahim Yazıcı da ilk listenin açıklanmasına 2 gün kalmasına rağmen adaylığını açıklamadı. Yurt dışında olan Yazıcı, Doğan Haber Ajansı muhabirinin aday olup olmayacağı yönünde sorulan soruya ise, "Salı gününü bekleyelim" cevabını verdi.

YÖNETİMDE DEĞİŞİKLİK

Başkan İbrahim Yazıcı'nın aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, yeni dönemde listesinde de önemli değişiklik yapması bekleniyor. Daha aktif isimlerle yoluna devam edeceği öğrenilen Başkan Yazıcı'nın, iş adamları Mustafa Oran ve İsmet Demirel gibi isimleri de yönetime dahil edeceği gelen haberler arasında. Uzun süredir yönetim kurulu toplantılarına katılmayan ve maçlara gelmeyen ikinci başkan Haluk Özkıyıcı'nın ise yeni dönemde görev almak istemediği ileri sürüldü. Başkan Yazıcı'nın mevcut yönetimden 6 ismi değiştirmesi bekleniyor.


EK(İA/Aİ)