Bursaspor’da başkanlık yaptığı dönemlerde Muzaffer Baştaymaz, 1966-67 sezonunda Bursaspor’u 2'nci ligden 1'inci lige çıkaran ilk başkan olarak Bursaspor tarihine adına yazdırırken, takımın başında ise Sabri Kiraz bulunuyordu. Talat Diniz başkanlığında, Sırp antrenör Tomizlav Kaloperoviç yönetiminde kupa finalinde Eskişehirspor’a kaybeden Bursaspor 27 Haziran 1971 tarihinde lig ikincisi Fenerbahçe ile oynadığı Başbakanlık Kupası’nı Vahit’in atığı golle alırken, Başkan Talat Diniz ve Kaloperoviç Bursaspor tarihine adını yazdıran isimler oldu.

İLK TÜRKİYE KUPASINI ÇAĞLAR GÖRDÜ

1'inci ligde ve Türkiye Kupası’nda yukarıyı hedefleyen Bursaspor ilk Türkiye Kupası şampiyonluğunu, Cavit Çağlar döneminde yine Sırp antrenör Tomislav Kaloperoviç yönetiminde finalde Altay’ı 2-0 yenerek kazandı.

KIZIL DA KUPA KALDIRDI

Bursaspor 1967 sezonunda çıktığı 1'inci ligden tam 37 sene sonra 2'nci lige düştü ve 2005-06 sezonunda Levent Kızıl başkanlığında tekrar 1'inci lige dönerken, Kızıl kupa kaldıran başkanlar listesine, Raşit Çetiner ise kupa kaldıran antrenör listesine adını yazdırdı.

YAZICI FENERBAHÇE'YE KUPA VERMEDİ

Yeşil beyazlı takımın tarihindeki en büyük başarı ise Başkan İbrahim Yazıcı döneminde gelirken, Yazıcı, Bursaspor’da 2 kupa kaldırdı. İlki, 1991-92 sezonundan Başkanlık Kupası’nda Fenerbahçe ile karşılaşan Bursaspor mücadeleden 3-1 galip ayrıldı ve ikinci kez Başbakanlık Kupası’nı Fenerbahçe önünde kaldırma başarısı gösterdi. 2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu alan ve kupayı kaldıran Bursaspor tarihindeki en büyük başarıyı elde etti. Başkanlığını İbrahim Yazıcı'nın yaptığı yeşil beyazlı ekip Fenerbahçe'yi geçerek ikinci kupasını almış oldu.

Bursaspor bu sezon da çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finalde Eskişehirspor ile finale kalmak için mücadele edecek. Başkan İbrahim Yazıcı, Bursaspor'un finalde olası rakiplerden Fenerbahçe ile karşılaşıp, yine sarı lacivertliler önünde Türkiye Kupası’nı kaldırma başarı gösterirse, 3 farklı kupayı Fenerbahçe'yi geçerek alan Bursaspor'un başkanı olarak da tarihe geçecek.


MKM(İA/Aİ)