Törende, akademide eğimlerini alan minik sporculardan Burak Kara (12) Ozan Koç (11) ve Yağız Efe Zeyrek (10), bedelsiz olarak Bursaspor'a, Muhammed Kaddafi Çelebi (16) ise Oyak Renault'a katıldı.

Hiç bir bedel almadan Bursaspor'a sporcu verdikleri için mutlu olduklarını belirten Fotball Academy sahibi Mustafa Gönden, "4,5 senenin sonunda yaptığımız işin doğruluğunu aldığımız sonuçlardan anladık. Şimdi burada olmamızın manası benim için bir gururdur. Ben önce Oyak Renault'da sonra da 7 sene Bursaspor forması giydim. Yetiştirdiğimiz çocuklardan 3 tanesini bugün Bursaspor'a, bir tanesini de Oyak Renault'a gönderdik. Çalışmaların bundan sonra bu şekilde artarak sürdürecekler" diye konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM: SAĞDA SOLDA BİRİLERİNİ ELEŞTİRMEYİ SEÇMEMİŞ

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da Göndem'e teşekkür ederken yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bursa futbolu ve Türk futbolu adına güzel bir çalışma yapılmış burada. Biz de Mustafa kardeşimize her fırsatta yanında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Futbolu bırakıp da güzel ve örnek işlerden birini yapan ve çalışan ender insanlardan kendisi. Futbolu bıraktıktan sonra tamamen kopup sağda, solda birilerini eleştirmeyi seçmemiş. Türk futbolunu geliştirmek işine girmiş. Bu işi kendisine destek verenlerle sürdürmeye çalışıyor. Ben kendisini tebrik ediyorum. Bu günde kendi yetişmiş olduğu Oyak Renault ve Bursaspor'da da oyuncu vermiş olmanın haklı gururunu yaşıyor. Bu güzel bir olay" dedi.

Konuşmaların sonunda minik sporcuların başarı belgeleri verildi.