EN İSTİKRARLISI KALECİ CARSON

Bursaspor'un en istikralı oyuncusu, sezon başında İngiltere’nin West Bromwich takımından transfer edilen Scott Carson olarak istatistiklere yansıdı. İngiltere Milli Takımı’nın da formasını giyen Carson, Bursaspor formasıyla bu haftaya kadar 31 maça çıkarken 2 bin 790 dakika Bursaspor kalesini korudu. Scott Carson’u, 31 maçta 2 bin 665 dakika sahada kalan Fransız oyuncu N’Diaye takip etti. Bu sezon takıma dahil olan Stanislav Sestak ise, 30 maçta 2 bin 502 dakika sahada kaldı. Her sezon gösterdiği istikrarlı performansla sahada kalan Gökçek Vederson ise 29 maçta 2 bin 600 dakika Bursaspor formasını terletti.  Yerli oyuncularda ise ön plana çıkan isim Bursaspor’un yıldız oyuncusu Ozan İpek oldu. Milli futbolcu 30 maçta görev alırken 2 bin 503 dakika Bursaspor formasını terletti.

TAKIMIN SKOR YÜKÜ GÜNEY AMERİKALILARDAN

Bursaspor bu sezon 33 hafta sonunda rakip filelere 39 gol bırakırken bu gollerin, 9’u Bursaspor’un Güney Amerikalı oyuncusu Pablo Martin Batalla’dan geldi. Yıldız oyuncuyu 7 golle bir diğer Güney Amerikalı oyuncu olan yeni transfer Sebastian Pinto takip etti. Bursaspor’un skor yükünü toplamda 13 golle Güney Amerikalı oyuncular yüklenmiş oldu. Yeşil beyazlılarda, Sierra Leoneli oyuncu Bangura 6 gol atarken, Ozan İpek 5 gol, N’Diaye 3 gol, Turgay Bahadır 3 gol, Vederson ve Serdar Aziz 2 gol atarken, Tagoe, Basser, Sestak ve Musa 1’er golle Bursaspor’un Süper Final Avrupa grubunda yer almasında rol oynadılar.

PİNTO GOLLERİYLE GELDİ

Bursaspor’da gol ortalaması en yüksek oyuncu, Şilili forvet Pinto olarak dikkat çekti. Devre arasında Bursaspor’a katılan golcü oyuncu, sahaya çıktığı 12 maçta 7 gol atarak 0,58 gol ortalamasıyla bu alanda zirvede bulundu. Pinto’yu, 20 maçta 6 gol atan ve 0,3 gol ortalamasıyle Bangura takip etti.

SÜPER BÜCÜR HEM ATIYOR HEM ATTIRIYOR

Bursaspor’un yıldız oyuncusu Batalla, bu sezon çıktığı 33 maçta arkadaşlarına yaptığı 10 asistle yeşil beyazlıların asist krallığında ilk sırada yer aldı. Arjantinli oyuncuyu bu alanda 8 asistle Sestak takip etti. Bursaspor’da bu sezon sağ açık olarak oynatılan Slovak oyuncu 30 maçta görev aldı. Yeşil beyazlılarda Vederson ve Ozan İpek 4 asist, Pinto ise 3 asistle takıma katkıda bulundular.

EN AGRESİFİ GENÇLER

Bursaspor’da 33 hafta sonunda en çok sarı kart gören oyuncular, 8'er sarı kartla Serdar Aziz ve Alfred N’Diaye listenin başını çekti. Ligde en çok faul yapan oyuncu olan Ozan İpek ise 7 sarı kartla bu iki oyuncuyu takip etti. Carson, Basser, Bangura ve Vederson’unda 6'şar sarı kartı bulunuyor.