Bülent Korkmaz, Safranbolu'da bulunan Safran Konak Otel'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Karabükspor'daki görevini huzurlu ve mutlu bir şekilde tamamlıyor olacağını belirten Korkmaz, "Çalıştığım süre boyunca çok çetin, çok zorlu, mücadelesi üst seviyede maçlar oynadık ve hedeflediğimiz noktaya ulaştık diyebilirim. Kardemir Karabükspor'un futbol tarihindeki yerini hepimiz biliyoruz. İlk defa Süper Lig'de önümüzdeki sezon 3'üncü sezonunu yaşayacak. Bu sezon nasıl ligde kaldığımızı bütün Kardemir Karabükspor camiası çok iyi biliyor. Bundan dolayı bu sıkıntıları bir daha yaşamamak için yönetimden uzun süreli bir kontrat istedim. Bunu istememdeki tek gaye Kardemir Karabükspor'u hedeflediğimiz yere getirmekti. Bu hedefler ise ilk sene ilk 10 içinde olmak, ikinci sene ilk 8 içinde olmak, üçünci sene ise Avrupa kupalarını zorlamaktı. Bu hedefleri Karabük halkı, Kardemir çalışanları ve tüm Karabükspor taraftarının hak ettiğine inanıyorum. Gerçekten bunu hak eden bir şehir var" dedi.

Korkmaz uzun süreli kontrat isteğinin kabul görmediğini açıklayarak, "Bunun üzerine 30 Nisan günü başkanımız ve yönetimle yapılan görüşmelerde benim bu isteğim kabul görmedi. Başkanımız ve yöneticilerimiz mevcut opsiyon hakkının kullanılmasını istedi. Bende bunu düşünmek için bir süre istedim. Fakat görüşmenin hemen akabinde evime yazılı olarak bir tebligat geldi. Bu tebligatta opsiyonu olumsuz olarak gelecek yılda çalışılmayacağı bildirildi. Bu profosyonellikte olan ve gayet normal bir şey. Tabiki sözlü olarak değil de, yazılı olarak olması bence profosyonelliğin bir parçasıdır ve ben bunu gayet normal olarak görüyorum" diye konuştu.

4 milyon TL istediği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Diğer taraftan basında çıkan maddi konularla ilgili haberler var. Bu hiçbir zaman gerçeği yansıtmamaktadır. Bir yıllık veya iki yıllık 4 milyon TL istediğim gibi haberler çıkıyor. Bu gerçeği kesinlikle yansıtmıyor. Benim birinci önceliğim uzun süreli çalışmak ve hedeflere ulaşabilmekti. Burada bu nasip değilmiş. Umarım ileri ki yıllarda çalıştığım takımlarda bunu yapabilirim"

Karabükspor camiasına ve taraftarlara teşekkür eden Korkmaz, görüştüğü herhangi bir kulübün olup olmadığı sorulması üzerine, "Ben bir kulüple çalışırken hiçbir kulüple görüşmem. Çünkü benim iş ahlakım, iş terbiyem buna hiçbir zaman müsaade etmez.

Artık öncelikle Orduspor'u kendi sahamızda, kendi taraftarımızın önünde ligin ikinci yarısında hiç yenilmeden bitirdiğimiz sahamızda tekrar aynı şeyi yapabilmek. Benim önceliğim şu anda bu. Şu anda herhangi bir teklif yok" diyerek cevapladı.



BD(MÇ/Aİ)