Avrupa Postası / Hamburg

Hamburg'da Millerntor Stadı'nda oynanan karşılaşmada beklenenden uzak formda bir görüntü sergileyen Beşiktaşlı siyah-beyazlı takım, girdiği gol pozisyonlarından sonuç alamayınca St.Pauli, Fabian Boll'un 41. dakikada attığı golle maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Maç esnasında üç olay yaşandı. Maçın 24.dakikasında Kaypakkaya pankartının açılması nedeniyle taraftarlar arasında çıkan kısa sürtüşme görevlilerin müdahalesiyle büyümeden önlendi.


İkinci olay ise saat 19:49 sularında, Beşiktaş Berlin Çarşı Grubu taraftarlarının tribünlerde meşale yakmalarıyla devam etti. Yapılan maçın bir dostluk maçı olduğu anons edilerek, taşkınlık yapılmaması istendi.



İbrahim Toraman'ın sahaya gelerek taraftarlarla kısa konuşması olası bazı tatsızlıkları da önlemiş oldu.
Yaklaşık beş dakika sonra durum sakinleşerek ara verilen maç tekrar devam etti.


Maçın ikinci yarısında ise, tribünlerden sahaya atlayan biri kadın iki taraftar ani bir hareketle saha içine girerek " Her yer Taksim, Her yer direniş" sloganını haykırmaya başladılar.


Görevlilerin müdahalesiyle iki gösterici saha dışına çıkartılarak polislere teslim edildi. Tribünlerden de eylemcilere destek gösterisi yapıldı.

BEŞİKTAŞ'IN GOLA YAKLAŞTIĞI İKİ NEFES KESEN AN

Türkiye'de günümüze kadar 13 kez 1. lig şampiyonluğu almış Beşiktaş-St Pauli karşılaşması oldukça iddialı geçti.


Karşılaşmanın Maçın 15. dakikasında Beşiktaş, eski Bremenli oyuncu Hugo Almeida' ile fileleri havalandırdı ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Taraftarların tepkisi bu sahneden sonra başladı.


İkinci güzel ve St.Pauli için tehlikeli pozisyon ise, 87.dakikada eski St.Pauli oyuncusu Ömer Şişmanoğlu'nun nefis kafa vuruşuyla geldi ama sonuçsuz kaldı.

MAÇDA GEZİ PARKI PROTESTOSU

Beşiktaş'ın yenik düştüğü yeni sezon hazırlıkları dostluk özel maçına Gezi Parkı protestosu damga vurdu.


Güneşli bir havada toplam 18. 700 seyirci  tarafından izlenen maçda baştan sona kadar çoşku dolu sahneler yaşandı.

Maç esnasında sık sık, " Eller, eller havaya", "Gezi Parkı, Gezi Parkı", "Her yer Taksim, Her yer direniş", "St.Pauli, St.Pauli, Beşiktaş, Beşiktaş," sloganları tribünleri dakikalarca inletti.

 "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür" pankartlarının asıldığı tribünlerde, Gezi Parkı olayları sloganlarla protesto edildi.

Almanya'da bu tempoda maç izlemeye alışık olmayan Türkiye kökenliler, Beşiktaş- Çarşı grubu sayesinde bir gün de olsa İstanbul sahalarındaki çoşkulu havayı yaşadılar.

Beşiktaş'ın kara kartalları'na destek vermek için sahada bulunan bir grup Galatasaray ve Trabzon taraftarları da omuz omuza destek gösterileri yaptılar.

                                  Beşiktaşlı oyuncular




  Maç sonrasi St.Pauli oyuncuları saha dışındaki kulüp binasının önünde taraftarlara kartlarını imzalarken..



İki taraftar topluluğu maçın ardından St. Pauli sokaklarında Almanca ve Türkçe olarak "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdiler. Alman polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe yaklaşık 300 kişi katıldı.



Video'yu izlemek için tıklayın