Karadeniz, "107 yıllık kulübümüzün ilkleri başarmış olmasının yanında birde TFF gibi büyük bir sorumluluk isteyen kuruma başkanlık edecek olması tarifi imkansız bir tablodur. O nedenle biz Beşiktaşlı'lar olarak bu durumdan son derece keyif almalıyız. Herkese kolay kolay nasip olmayan bir durum." şeklinde konuştu. Yalçın Karadeniz, Beşiktaş'ın Demirören'e çok şey borçlu olduğunu ifade ederek, "Kimse endişe etmesin.Başkanımız gitse bile, kulübü müşkül durumda bırakmamak için gereken ne lazımsa onu yapar. Bildiğim Demirören karakteride budur. Yine kesin söylüyorum kimse Beşiktaş'ın mağdur durumda kalacağını zannederek kötümser bir tablo çizmesin. Yeter ki birlik olalım. Kenetlenelim ve kavga etmeden başkan ya da başkan adaylarının çıkmasını bekleyelim." diye konuştu.

BU KADAR HAKARET OLMAZ

Karadeniz konuşmasının bir bölümünde de son günlerde tırmanma başgösteren bazı taraftarların Demirören'i hedef alan sözleriydi. Divan Başkanı, "Taraftarın sesine kulak verdi. Quaresma dediler alı. Guti'yi istediler tamam dedi. Basketbolu güçlendir dediler, hiç tereddüt etmedi. Bu yapılanlar reva olmamalı. Basketbol takımı ilk kez anlamlı bir kupa kazandı. Orada bile Demirören yeter diye bağırdılar. Böyle Beşiktaş'lılık olmaz. Başkan son derece üzüntülüdür" dedi. Belki önümüzdeki haftalar yaptıklarını hata olduğunu farkedip giderayak başkanı keyiflendiren pankartları açarlar" diye konuştu.

BİLGİLİ DÖNEMİNDEN FARKLI

Divan Başkanı Karadeniz, muhtemelen Demirören'in istifasından sonra ortaya çıkacak durumu da şöyle özetledi. Serdar Bilgili'nin istifası ile, Demirören'in istifası arasında fark vardır. Tüzüğümüze göre, başkanlık düştükten sonra alınacak Olağanüstü kongreye kadar Divan Başkanı bir aylığına yönetime başkanlık eder" dedi. Karadeniz TFF yönetmeliğinde yer alan durumu da aşağıda örneği vererek açıkladı.

Başkan adaylığı şartını öngören TFF talimatnamesinin 38. Maddesi şöyle diyor:

İŞTE TFF'NİN 38.MADDESİ

2. başkan adayları, Genel Kurul toplantısında delegelerinin beşte birinin yazılı teklifini de Genel Kurul Divan Kurulu'na sunmak zorundadır. Ancak her delegenin bir başkan adayı gösterme hakkı vardır.

f) (29.06.2011 tarihli Genel Kurul kararı ile değişik) TFF üyesi olan ve profesyonel futbol liglerinde yer alan kulüplerde, başkanlık veya yönetim kurulu üyeliğinde bulunanların, seçimden önce TFF Başkanı seçildikten sonra derhal o görevlerinden istifa edeceklerine dair yazılı bir taahhütname vermeleri zorunludur.


UD(UD/FG)