BJK TV'de yayınlanan "Söz Başkanda" adlı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Orman, ilk olarak stat konusunda bilgiler verdi. Stat konusunda henüz gerekli izinlerin alınmadığını belirten Fikret Orman, şöyle dedi:

"Yıldırım Demirören stadı yenilemek için her türlü başvuruda bulunmuş. Biz stadı yapın diye devlete gitmedik. Demirören giderken, 'Ben izin aldım, gidiyorum' dedi. Ancak ortada imar durumu yok. Biz gereken izinleri almak için uğraşıyoruz. Bu tarz şeyleri kamuoyunda konuşmak istemiyorum. Çünkü konuşmak demek, o iş olmayacak deyecektir. İzin prosedürleri için çalışıyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, stadımızın yenilenmesini istiyor. Başbakan'ın arkamızda olması çok önemli. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın ön yargıları ve yanlış bilgileri vardı. 'Burayı rahatsız edecek bir yapılaşma istemiyorum, Otel ve alışveriş merkezi gibi bir şey istemiyorum' dedi. Ben de Nişantaşı şurası, onlar çalışmıyor. Fulya'da Beşiktaş'ın bir alışveriş merkezi var daha o canlanmadı. Otel yapılacak, 100 yataklı, gelir en fazla 2 milyon dolar. Bakanımızı ikna etmeye çalıştık. Ortak nokta bulmaya çalışıyoruz. Statın maliyeti yaklaşık 70-80 milyon dolar olacak. Ben artık stat inşaatının bir an önce başlamasını istiyorum. Çünkü rakiplerimiz her sezon Beşiktaş'tan 30 milyon dolar daha fazla kazanıyor. Beşiktaş'ın kasasına böyle bir para girmiyor. Artık acele etmemiz lazım. Fenerbahçe bu işi 10 sene önce yaptı. Biz öyle bir statta oynasak belki de böyle bir borcumuz olmazdı. Biz Olimpiyat Stadı'nda oynamayı düşünmüyoruz. Stat konusunda Galatasaray ile gelinen durumdan rahatsızım. Sanki biz zorla bir yere girecek gibi lanse edildik. Galatasaray'dan bazı isimler kırıcı davrandı. Rekabet sahada yaşanır başka yerde değil. Arena konusunda kırıldım. Biz sahalarda, salonlarda, minderlerde, parkurlarda yarışmalıyız. 'Biz evimizi yıkacağız, bu sürede size misafir gelmek istiyoruz. Mali düşünceleriniz varsa gerekeni yapmaya hazırız. Stadın sorunları var bunları beraber aşalım' dedik. Galatasaray camiasının tavrı beni üzmüştür. Ancak Fenerbahçe Stadı'nda oynayabiliriz. Önümüzdeki günleri değerlendirelim. Haziran ayında kombine ve loca satıyoruz. Mali kriz varken böyle bir süreç yaşıyoruz. Bu kadar problem varken bu kadar belirsizliğin olması hoşuma mı gidiyor? Ben Beşiktaş'ın menfaatleri için direniyorum."

Beşiktaş'ın eski başkanı Yıldırım Demirören ile ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine ise Orman, şunları söyledi:

"Her şeyi belirli bir şıklık içinde yapmaya çalışıyorum. Kendimi değil, Beşiktaş'ı temsil ediyorum. Yıldırım Demirören TFF başkanı ve birlikte çalışıyoruz. Somut bir şey olmadan konuşmam. Bir denetleme şirketi ile anlaştık ve denetleme devam ediyor. 30 Temmuz'a kadar bu denetleme bitecek. En derin açıklama o zaman yapılacak. Şu an en kolay şey Yıldırım Demirören'e sallamak. Ben böyle bir insan değilim. Denetlemenin bitmesini bekliyoruz. Sonucunda da gerekeni yapacağız. Ne yapabilirim Demirören'e küfür mü ediyim? Ne yapmamı bekliyorsunuz? Takim Meydanı'na mı çıkıyım? Beşiktaş Başkanı'na hesap sorulacak bir şekil vardır. Eğer dava açılması gerekiyorsa açılır. Popülarist bir yaklaşım sergilemem. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Taraftarla gelen taraftarla gitti."

EGEMEN KORKMAZ KONUSU

Bu arada Fikret Orman, Fenerbahçe ile anlaşan Egemen Korkmaz için 'Cehennemin dibine kadar gitsin' diye bir şey söylemediğini vurgulayarak, "Hepimiz profesyonel bir iş yapıyoruz. Bundan sonra benim adıma röpörtajlar yayınlayan gazeteleri mahkemeye veerceğim. Gündemi mi takip edeceğim, işime mi bakacağım? Ayıp bunlar. Bundan sonra yasal işlemler başlatacağız. Kimse kusura bakmasın, kaldıracak gücüm kalmadı" diye konuştu.

NİHAT'A TEPKİ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Nihat Kahveci için ise şunları söyledi;

"Nihat'a kızgınlığım ortada Beşiktaş'tan faiz istemesi ve bu faizden vazgeçmemesi, avukat ücreti istemesini bir Beşiktaşlı olarak anlamıyorum. Futbolu bırakmışsın, Beşiktaş ile ilişkilerin olacak. 'Bana ne ya?' deniyorsa, Beşiktaş kimliği altında gereken yapılır."

"QUARESMA GİTSİN YA DA KALSIN DEMEDİM"

Ricardo Quaresma konusunda kalsın ya da gitsin diye bir ifade kullanmadığını sözlerine ekleyen Orman, "Quaresma'ya 7,5 milyon bonservisi var. Senelik 8 milyon euro Beşiktaş'a masrafı var. Türk Lirası olarak 20 milyon. Geçen sezon ne yaptı? 3 milyon TL'ye bir gol atmıştır. İki gün ödemesi gecikse tebligat geliyor. Kampa gitmeden yine bir tebligat geldi. Biz bunları ödeyeceğiz diyoruz. Quaresma oyuncu da Mustafa Pektemek değil mi? Cenk 600 bine oynuyor. Bu bir takım oyuncusu. Herkes aynı ücreti tabii ki almayacak ama uçurumlar da olmamalı. Ben Quaresma gitsin ya da kalsın demedim. Beşiktaş takımın hocası var" dedi.

Orman bu arada Quaresma'ya gelen resmi bir teklifin olmadığını söyledi.

TRANSFER KONUSU

Beşiktaş'ın transferleri konusunda da Orman, şu ifadeleri kullandı;

"Beşiktaş genç takım gibi bir takımla kampa gitti. Hoca 'önce bunları görmek istiyorum' dedi. Bunun üzerine yeni transferler yapacağız. Kaleci arayışımız var, kesin bir kaleci alacağız. Belki santrafor alacağız. Orta sahaya bir isim düşünüyoruz. Sol tarafa İsmail'in sakatlığından dolayı bir isim alacağız. Hoca Fernandes'i oynatmak istiyor. Fernandes maddi açıdan Beşiktaş'ta kalabilecek bir oyuncu. Bizim 2 sene daha oyuncumuz. 'Satmıyoruz' dersek kisme bizden alamaz."

100 BİN ÜYE

Başkan Orman, 100 bin kongre üyesi hakkında ise şöyle konuştu;

"100 bin kongre üyesi projesinin böyle olacağını biliyorduk. Son Mali Genel Kurul'da konuşmalara müdahale etmedim. Beşiktaş'a kongre olanlar iletişim adreslerini yenilesinler. Herkesi Genel Kurul'a üye olmaya davet ediyoruz. Bir zemin hazırladık ve iyi bir şey yapmış olduğumuzu düşünüyoruz. Projesi olanlar beni arasın, ben kimseyi aramak zorunda değilim."

BASKETBOL TAKIMI

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Hawkins'in başka bir takıma transferinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Orman, "Beşiktaşlılar endişe etmesin. Beşiktaş sponsor bulacaktır. Milangaz'ın çekileceğini ilk günden beri tahmin ediyordum. Kimseye 'Geldi, sponsoru kaçırdı' kozu vermek istemedim. Bu sponsorluğun bu sene biteceğini biliyordum, tahmin ediyordum. Hawkins bir yere gitmedi. Kim diyor gitti diye? Hawkins'in Türkiye'de bir yere gitmesi için bize bonservis bedeli yatması gerekiyor. Biz böyle bir ücret almadık. Hawkins için 1 milyon dolar yatırılması gerekiyor. Bize yatırılmış bir şey yok. Oyuncular gitmek isterse gider. Pops Mensah-Bonsu ve diğerleriyle hoca devam etmek istiyor. Beşiktaş'ın sponsoru olacak. Olmazsa bile Beşiktaş Kulübü gerekeni kendi yapacak. Sahaya inmeye daha çok vakit var. Gerekli olan bütçeyi biz onlara verdik. Sponsorlar var olmazsa biz finansmanı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

HARCADIĞI PARA HAKKINDA

Öte yandan Fikret Orman bir soru üzerine, "Cebimden kaç para verdiğim kimseyi ilgilendirmez. Bilançolarda ne kadar para verdiğimiz ortaya çıkar. Biz hava atmaya değil, iş yapmaya geldik" dedi.

KULÜPTEKİ MAAŞ DÜZEYİ

Bu arada kulüpte maaşları dengelemeye çalıştıklarını dile getiren Orman, "41 kişiyi işten çıkardık. Garibanları çıkarmak gibi bir düşüncemiz yok. Maaşlarda dengeleme yapmaya çalışıyoruz. Şu an 350 kişi çalışıyor. Beşiktaş'ta en yüksek 15 milyar ücret alan vardır" diye konuştu.

FEDA PROJESİ

Feda projesinin amacının da satış değil, katılım olduğunu sözlerine ekleyen Orman, "Arnavutköy'de yürüyüşe çıkıyorum, Feda tişörtleri görüyorum. Bunu her yerde görmek istiyoruz. Fulya'dan geçiyorum bir hanım efendi de bu tişörtü gördüm. Durdum ve bu tişörtle gezdiğiniz için 'Teşekkür ediyorum' dedim. 100 bini geçtik ama satış değil katılım önemli. Onun bedelsel bir karşılığı yok. 100 bin satsanız 3 bin eder. Bu bir oyuncu parası. Burada önemli olan his. Onu parayla alamazsınız" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ TARİHİNİN EN FAZLA KOMBİNE VE BİLETİNİ SATACAĞIZ"

Beşiktaş tarihinin en fazla kombine ve biletini satacaklarını iddia eden Fikret Orman, şöyle konuştu;

"Üç aydır iş yerime gitmedim. Beşiktaş için uğraşıyorum. Kolay değil zor bir süreç. Bilerek geldim ama bana da hak verin. 10 kilometre koşacağım dersiniz ama 1 kilometrede yoruldum daha ne kadara koşacağım dersiniz. Zorlanıyorum ama yapacağım. Göreceksiniz Beşiktaş tarihihin en fazla kombinesini ve formasını satacağız. Bunları yeni sezonda yapacağız. O oyuncu geldi diye değil, simge olacağı için alacak. Beşiktaş taraftarı gereken yapıyor. FEDA bir gelir projesi değildir, Beşiktaşlıları bir yerde toplama projesidir. Kombinelerde adil bir fiyat politikası belirleyeceğiz. Daha iyi gören noktalar daha pahalı olacak. Adalate gelecek. "

KIRMIZI FORMA

Fikret Orman, yeni formaların 15 Temmuz'da çıkacağını, üç tip formanın olduğunu ve bunların da kırmızı, beyaz ve siyah renkte yapılacağını söyledi.

Orman ayrıca Beşiktaş TV'yi biraz ihmal ettiklerini ve uyduda yayın yapan bir kanal düşündüğünü ifade etti.

FERRARİ HAKKINDA

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman, UEFA ile işlerinin olmadığını, sadece CAS'ta Ferrari ile sorun yaşadıklarını vurgulayarak, "Bizim UEFA'da problemli işimiz yok. CAS'ta bir problemli işimiz var, o da Ferrari. Sözleşme diyo ki, Beşiktaş, Ferrari'nin İtalya'da ödeyeceği vergiyi de öder. Biz diyoruz ki futbolcular Türkiye'de yaşıyorsa, Türkiye'nin vergilerine göre ödenir ve Türkiye'ye ödenir. Ferrari ve menajerlerine gelin uzlaşalım dedik. Beşiktaş'tan 3 milyon dolar alan oyuncu, Kanada'da 250 bin dolara oynuyor" dedi.

Kadın Basketbol Takımı'nda küçülmeye gideceklerini dile getiren Orman, "Kadın basketbol takımımızda küçülmeye gideceğiz. Asıl hedefimiz erkek takımı. Amerika'dan oyuncular getiripte para verilecek bir sisteme karşıyım. Kapatmak son çare. Kapatılmaması için direniyorum" şeklinde konuştu.


GH(UD/FG)