Banvit yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Öncelikle belirtmeliyiz ki takımımızın sezon boyunca hem Beko Basketbol Ligi, hem Türkiye Kupası, hem de Eurocup'ta ortaya koyduğu mücadeleden gayet memnunuz. Tüm bu kulvarlarda hep son anda ya da son maçta hedefi kaçırsak da, Baş Antrenörümüz Orhun Ene ve ekibinin sporcularımızla birlikte elde ettiği bu başarı göz ardı edilemez. 1994 yılında kurulan ve henüz sadece 8 sezondur 1.Ligde mücadele veren Kulübümüzün Türk basketbolunda geldiği noktanın kamuoyu tarafından takdir edildiğini memnuniyetle izliyor ve doğru yolda olduğumuzu görüyoruz" denildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

SPORTMENLİĞE YAKIŞMAYAN DAVRANIŞLAR SERGİLEDİ

"Fakat ülkemizin en köklü kulüplerinden Anadolu Efes ile oynadığımız Play Off yarı final serisinde yaşananlar bizi karamsarlığa itmiştir. Özellikle Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun'un bir internet sitesindeki "Banvit ile bir sorunumuz yok' ifadesine dayanarak söylemeliyiz ki, bizim de Anadolu Efes ile bir sorunumuz yok, ama malesef kendisi ile var. Seri boyunca gerginliği had safhaya çıkaran Engin Özerhun ve diğer bazı takım mensuplarının sportmenliğe yakışmayan davranışlarını hayretle izledik. Oynanan maçlarda yaşanan hakem hatalarını öne sürerek ve medyayı kullanarak hakem camiasını baskı altına almaya çalışan Özerhun'un centilmenlik dışı tavırları bununla da sınırlı kalmadı. Soyunma odaları koridorlarında kulübümüze, baş antrenörümüze, maçlar sırasında sporcularımıza ve hakemlere ağıza alınmayacak ifadelerle saldıran bu zihniyeti basketbol kamuoyunun takdirine bırakıyor ve bundan sonra muhatap kabul etmiyoruz. Kendilerinden başka kimseye yaşama şansı vermemeyi ilke edinen bu zihniyetin Türk basketbolu için doğru örnek olmadığını düşünüyoruz.

ÖRNEK ALDIĞIMIZ MODELLERİN BAŞINDA GELİYORDU

Şunu da üstüne basarak belirtmeliyiz ki, Anadolu Efes sporcularının seri boyunca sahada vermiş olduğu centilmen mücadeleye saygı gösteriyor ve asla onların bu mücadelesine gölge düşürmek istemiyoruz. Anadolu Efes Kulübü Türk Basketbol tarihindeki yadsınamaz yeri ile bizim de bu işe başlarken örnek aldığımız modellerin başında geliyordu. Geldiğimiz noktada yaşananlar bizi hayal kırıklığına uğrattı ve biz de Banvit Basketbol Kulübü olarak bunları basketbol kamuoyu ile paylaşmak istedik."


EÖ(İA/Aİ)