17 ülkeden aralarında 3 Türk’ün de bulunduğu 71 pilotun yarıştığı Euro 2012 Yelkenkanat Şampiyonası düzenlenen ödül töreniyle tamamlandı. 1950 yükseklikteki Ali Dağı’nın zirvesine gerçekleşen yarışmada pilotlar 2 hafta boyunca gökyüzünde özgürce uçmanın keyfini yaşadı. 

Şampiyona sonunda İtalyan pilot Alessandro Ploner birinciliği elde ederken, Çek Cumhuriyeti’nden Dan Vyhnalik ikinci, Slovak Primoz Gricar üçüncü oldu. Takım halinde ise, İtalya birinci, Slovenya ikinci ve İspanya üçüncü sıraları paylaştı.

Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) gözlemcisi Flip Koetsiev, 9 günde hiçbir aksilik yaşanmadan uçuşların gerçekleşmesinden dolayı herkese teşekkür etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kayseri’nin ticarette, eğitimde, sanayide ileride oluşunu sporda da kanıtlamaya başladığını ifade ederek, sporculardan kış sporları için de Kayseri’ye tercih etmelerini istedi.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, yarışmanın başarılı ve kazasız şekilde tamamlanmasından duyduğu mutluluğu kaydederek, “Türkiye’nin her yerinde yarışma konuşuldu. Amacına ulaşmış oldu. Yarışmada herkesin saygı ve sevgi içerisinde bir olduğunu gördük. Bizim de amacımız dünya barışına katkı sağlamaktı bunu başardık” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.



OE(OE/Aİ