Vicente Calderon Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Simeone, karşılaşmada favorinin olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Beşiktaş zor ve güçlü bir rakip. Galatasaray maçında son dakikada yenildi. Rakibimizin tüm yaptıklarını izliyoruz. Korkulacak bir takım ve kişisel becerileri yüksek, çok iyi futbolcuları var. Beşiktaş'ın ligdeki durumu önemli değil. Avrupa'da güçlü ve iddialı bir takım. Aynı şartlardayız, favori yok. Her iki maçta da her şey olabilir. Bu maçın skoru ne olursa olsun, gelecek maç için bizi rahatlatmayacak."

İlk maçta hızlı bir Beşiktaş beklediğini vurgulayan Diego Simeone, "Quaresma tek forvet olabilir ya da kanatları kullanabilirler. Braga'daki gibi top çalıp, kontrataklarda iyi, hızlı bir takım bekliyorum. Biz topu daha fazla kendimizde tutup, orta sahada kuvvetli olmaya çalışacağız" dedi.

Takımda sakatlıkları bulunan Arda ve Diego gibi eksik oyuncularla ilgili bir soruya ise Arjantinli teknik adam, "Elimizdeki oyuncuların ihtiyacımız olduğu anda bize destek vermesini bekliyoruz. Diğer yandan takım iyi durumda. Burada eksikler değil, yedeklerin ne kadar değerli oldukları önemli" diye konuştu.

Chelsea'den Falcao'ya gelen transfer teklifiyle ilgili soruya Simeone, "Falcao'nun takımda kalmasını isterim. Zaten kendisi de Atletico Madrid'te kalmak istediğini belirtti" yanıtını verdi.

Atletico Madrid'in tecrübeli futbolcusu Gabi de, Atletico Madrid'in kupada favori olup olmadığı sorusu üzerine, "Diğer takımların ne durumda olduğunu bilmiyorum. Ancak Beşiktaş iyi ve güçlü bir takım. Biz kendimizi biliyoruz, amacımızı biliyoruz ve bu amaç için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim için final gibi bir maç olacak. İlk maçta gol yemeden galip gelmek bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

Atletico Madrid'in eski futbolcularından Beşiktaşlı Simao hakkında yöneltilen bir soruya ise Gabi, "Uluslararası çapta önemli bir futbolcu ama yarın bizim rakibimiz olacak" yanıtını verdi. Gabi ayrıca, Beşiktaş'a karşı oynayamayacak olan Diego ve Arda'nın önemli futbolcular olduğunu belirterek, "Beni kimlerin eksik olduğu değil, kimlerin oynadığı daha çok ilgilendiriyor. Evet eksiklerimiz var, ancak diğer oyuncularımız da onlar kadar başarılı" dedi.



BKDP (OS/RT)