TOPLAM 1576 BASAMAK İÇEREN 86 KAT TIRMANILDI

Dünyanın 25 ülkesinden 650 koşucunun katıldığı Empire State Merdiven Yarışı'nda, koşucular zemin kattan başlayarak, toplam 1576 basamak içeren 86 kat tırmandı. Bu yıl 35'incisi düzenlenen geleneksel Empire State Merdiven yarışına Redbull'un sponsorluğunda katılan Ahmet Arslan'la ik kez bir Türk bu yarışta yer aldı.

ARSLAN, MERDİVENLERİN ÇOK DAR VE DÖNER OLMASINDAN DOLAYI YASADIĞI BAŞ DÖNMESİNİN KENDİSİNİ YAVAŞLATTIĞINI, BU YÜZDEN DE İSTEDİĞİ DERECEYİ ELDE EDEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Yarıştan önce oldukça umutlu olduğunu dile getiren Ahmet Arslan, merdivenlerin çok dar ve döner olmasından dolayı yaşadığı baş dönmesinin kendisini yavaşlattığını, bu yüzden de istediği dereceyi elde edemediğini söyledi. Arslan, 'Bu yarışa ilk kez katıldım. Biraz deneyimsizlik ve acemilikten dolayı 7. olabildim. Merdivenleri dönerek çıkmak çok zor, bir süre sonra baş dönmesi oluyor. Bir deneyim yarışı oldu benim için. Yarış öncesi tabii ki hedefim yarışı kazanmak ve rekor kırmaktı ama olmadı. En azından bu yarış sonrası neler yapmam gerektiğini, nelere daha çok çalışmam gerektiğini iyi bir biçimde anlamış oldum. Bu yarışı önümüzdeki yıllarda kazanıp rekor kıracağıma inanıyorum' diye konuştu.

AHMET ASLAN KİMDİR?

1986 doğumlu Ahmet Arslan 2005'ten beri aktif olduğu dağ koşusu branşında 5 kez Avrupa Şampiyonu, 1 kez Dünya Şampiyonu oldu. Dayanıklılık, kuvvet ve psikolojik performans Ahmet Arslan'ın kuvvetli yönleri.

Haftada 12 antrenman yapıyor ve 160-200 KM koşuyor. Efsanevi 10.000 metre koşucusu Haile Gebrselassie'yi örnek alıyor. Bunun dışında Messi gibi yaptığı sporun zirvesine çıkan ve sporcu etiğine özen gösteren sporcuları beğeniyor. Uğraştığı spor dalı güce dayalı olduğu için sosyal yaşamını daha çok sportif programına göre planlıyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KULÜBÜ sporcusu olarak atletizm yarışlarına katılan Ahmet Arslan aynı zamanda Red Bull Sporcusu. Kısa vadeli hedefleri arasında 2012'de Londra Olimpiyatları'na katılmak var. Ahmet Arslan, dağ koşusunu dağlara meydan okumak olarak yorumluyor.

Ahmet Arslan'ın en büyük hayali dünyanın en zorlu dağlarının zirvelerine koşarak çıkmak. Böylece yapılamaz denileni yapacak ve dağlara meydan okumuş olacak. En iyi dağcılar heybetli dağların zirvesine birkaç günde ulaşabiliyor. Ahmet Arslan gerekli ekipmanlarla bundan daha hızlısını yapabileceğine inanıyor.