Adana GSİM Hukuk Bürosu'ndan Av. Özlem Aykut ile Spor Hukuku Enstitüsü Üyesi Av.Tayfuk Köse'nin 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunla ilgili olarak yeni sezon öncesinde spor medyasını bilgilendirdiği panele Adana Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin spor kökenli müfettişleri Tuncer Akdoğan ve Zafer Arslan, Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut İlbaylı, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hanifi Demiral ve basın mensupları katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan TSYD Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz, şöyle dedi:

"Türkiye Spor Yazarları Derneği olarak, Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nda medyanın yeri ve önemi konularında arkadaşlarımızın bilgi sahibi olmaları için ülkemizin çeşitli illerinde bu panelleri yapmaya devam ediyoruz. Bizler de spor medyası olarak Türk sporunun sağlıklı bir yapıya kavuşması için çıkarılan kanunda yerimizi ve sorumluluklarımızı bilmek zorundayız. Çünkü, doğru bildiğimiz yanlışlar hepimizi ceza kapsamına alabilir. Avukat arkadaşlarımız kanunun hukuki boyutunu bizlere ayrıntılı bir şekilde anlattılar. Soru cevaplar da, bize ayrı bir fikir verdi. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak ve herkes dikkat edecek."

CEZALAR KAPIDA

Panelde konuşan Spor Hukuku avukatı Aykut ile Köse, kanunu spor yöneticileri ile medya mensuplarının iyi incelemesi gerektiğini belirtti, "Kanunda her şey açık. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Medyayı ilgilendiren 22'nci madde özellikle incelenmeli. Sporda şiddeti teşvik edecek şekilde basın ve yayın yoluyla açıklamada bulunan kişilere 5 bin ile 50 bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. Özellikle basın ve yayın kuruluşlarında program yapan sunucu, yorumcu, muhabir ve sair basın ve yayın mensuplarıyla spor kulübü yöneticileri, sporcuları, teknik adamları gibi sair mensupları çok dikkat etmeli."

TSYD'DEN PLAKET

Panelin ardından TSYD Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz, katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile birlikte panelistler Av. Özlem Aykut ve Av.Tayfuk Köse'ye şükran plaketi verdi.



DHA(AP/AÖ) FOTOĞRAF