Denizli Atatürk Stadı'nı maçın bitiş düdüğü ile birlikte karnaval yerine çeviren mavi lacivertli taraftarlar 10 yıl sonra yine aynı statta şampiyonluk turu atan takımlarını dakikalarca alkışladı.

Şampiyonluk kupasını TFF İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar'ın elinden alan mavi lacivertli futbolcular 8 yıl aradan sonra yeniden Bank Asya 1. Lig'e yükselmenin mutluluğunu yaşarken mavi lacivertli takımı Denizli Atatürk Stadı'nda yaklaşık 10 bin Adana Demirspor taraftarı da yalnız bırakmadı.

ROTA SÜPER LİG

Adana Demirspor Başkanı Mehmet Gökoğlu, şampiyonluk kupasıyla statta tur atarken "Çok mutluyum, çok zor bir süreçten geçerek bu güzelliği yaşadık. Bize bu şampiyonlukta destek veren yöneticilerimize, sahada aslanlar gibi mücadele veren futbolcularımıza ve tribünden bizi ateşleyen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Adana Demirspor Süper Ligi hak ediyor. Yeni hedefimiz Süper Lig olacaktır" dedi.

ALBAY OMUZLARDA

Mavi lacivertli takımın teknik patronu Ercan Albay, maçın kazanılmasının ardından sahada sevinç çığlıkları atarak mutluluğunu futbolcularıyla paylaştı. Kupa ile taraftarın önünde diz çöken Albay "Sizler büyük taraftarsınız. Bize bu kupanın alınmasında en önemli desteği verdiniz. Bu kupa sizlere armağan olsun" dedi. Albay, çok mutlu olduğunu söyleyerek, kendilerine destek veren herkese çok teşekkür etti.

ADANA UYUMADI

Gazipaşa Caddesi'nde bir araya gelen binlerce taraftarlar takımlarının şampiyonluğunu uzun araç konvoyları oluşturarak geç saatlere kadar coşku ile kutlarken, yakılan meşaleler ile havai fişekler geceye renk kattı. Taraftarlar Demirspor marşları söyleyip davul zurna eşliğinde oynadı. Adana Büyükşehir Belediyesi ise binasına dev Demirspor bayrağı asarak, mavi lacivertli takımın marşlarını çaldı. Taraftarlar belediye binası önünde kutlamalarını sürdürdü.

ADSİAD, DENİZLİ'DE ADANA'YI BİRLEŞTİRDİ

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ailesinin kalbi, Spor Toto 2. Lig Play-Off final maçında Adana Demirspor için attı. Mavi Lacivertli takımın Denizli'de Fethiyespor ile oynadığı maç için günler öncesinden hazırlık yapan ADSİAD, kiraladığı özel uçakla Denizli'de Adana'yı birleştirdi.

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz, ADSİAD Yönetim Kurulu ve ADSİAD üyeleri yolculuk esnasında Adana heyeti ile yakından ilgilenirken misafirlerden bol tezahürat ve alkış aldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekilleri Turgay Develi, Ümit Özgümüş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Adana Barosu Başkanı Av.Aziz Erbek, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Defterdar Tamer Utkucu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, DASİFED Başkanı Süleyman Onatça, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri, TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, ASGD Adana Şube Başkanı Basri Baş, ASKF Başkanı Ali Gülleri, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, belediye meclis üyeleri, gazetecilerle birlikte 180 kişilik ekip ADSİAD uçağında neşeli bir yolculuk gerçekleştirdi.

Denizli Atatürk Stadı'nda basın, şeref, kapalı ve açık tribünler Adanalılarla dolup taşarken kafileye Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Seyfettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da katıldı. Statta 'Adana için tek yürek', 'Demirspor'a başarılar dileriz' pankartı açan ADSİAD ailesi taraftarlardan da büyük alkış aldı.

Uçak organizasyonu ile olumlu tepkiler alan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez "ADSİAD olarak Adana'nın ekonomik, sosyal ve sportif alanlarda birleşmesi gerektiğine inanarak hareket ediyoruz. Bu hareketimizin örneklerinden birini de Demirspor maçında göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Adanaspor üzüntüsünden sonra mavi lacivertli takımımızın Banka Asya 1. Ligi'ne yükselmesiyle sevinç yaşadık, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

ŞEHİR TURU ATTILARx

Mavi lacivertli futbolcular dün Adana'ya gelirken hava alanında yüzlerce taraftar tarafından karşılandı. Mavi lacivertli renklere bürünen ve üzerinde "Şampiyon Demirspor" yazılı TIR'ın dorsesinde ellerinde kupa ile şehir turu atan mavi lacivertlilere Adanalılar büyük ilgi gösterdi, sevgi gösterilerinde bulundu. Hava alanından çıkan kafile Atatürk Caddesi ve Baraj yolunu geçerek kulübe geldi.

VALİ COŞ : HAYIRLI OLSUN

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş "Adana Demirspor'u şampiyonluğundan dolayı kutluyorum. Çok güzel bir maç oldu. Muhteşem taraftarı ile mutlu sona ulaştılar.

Çok güzel bir atmosfer vardı. Futbolcularımız da sahada yüreklerini ortaya koyarak Demirspor'a özlenen şampiyonluğu yaşattılar. Demirspor'un yönetimine, teknik heyetine, futbolcularına ve muhteşem taraftarına çok teşekkür ediyor, Demirspor'un şampiyonluğunun Adana'ya hayırlı olmasını diliyorum."

ALDIRMAZ: KUTLAMALAR SÜRECEK

ADANA Demirspor'un Bank Asya 1. Ligine yükselmesinin coşkusu devam ederken, Vali Coş, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile diğer protokol üyeleri, Şakirpaşa Havaalanı'nda bando eşliğinde karşılandıktan sonra, Büyükşehir Belediyesi binası önünde Demirsporlu taraftarlarla kucaklaştılar. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, taraftarları ve futbolcuları kutlayarak "Çok güzel oldu. Çok mutluyuz. Şampiyonluk kutlamaları devam edecektir" dedi.

"YENİ HEDEF SÜPER LİG"

TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, Adana Demirspor'u ve Demirspor camiasını, şampiyonluktan dolayı kutlarken kulübün bundan sonraki tek hedefin Süper Lig olması gerektiğini söyledi.

Başkan Poyraz, "Ulu Çınar Demirspor'un asıl hedefi olan Süper Lige de çıkacağına olan inancımız tamdır. Tüm mavi lacivertli camiayı kutluyor, başarılarının devamını dilerken, şampiyonluğun hayırlı olmasını arzuluyoruz" dedi.


SC(AP/AÖ) FOTOĞRAF