Swoboda’nın AP Sosyalist Grubunun başında olmasını ‚talihizlik’ olarak değerlendiren Algan, Swoboda’nın emperyalist düşüncelere hizmet etmekle onun teşeronluk yaptığını ileri sürdü.

 

Algan,  'Willy Brandt’ın Sosyalist Enternasyonel'in Başkanlığını yaptığı bir oluşuma Swoboda’nın tutumu yakışmıyor. Sosyalist Enternasyonal'in sağcı düşünceleri paylaşan, emperyalizme hizmet eden  insanlara destek vermesini hayretle izliyorum. Savaş kışkırtıcılığı yapan ve onlara arka çıkan bir düşünceyi savunanlarla Swoboda ne yazık ki aynı düşünüyor’ dedi.

 

KILIÇDAROĞLU AP’DE KENDİSİNİ EVİNDE GİBİ HİSSETMİŞSE BUNUN SUÇU NE?’

 

Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’ı eleştirmekle kendini AP’de evinde gibi hissettiğini ancak Swoboda’nın Erdoğan’a arka çıkmasını anlamadığını işaret eden Algan, Swoboda’nın tutumunu bir politikikacıya yakıştıramıyorum. Acaba Swoboda kimin taşeronluğunu yapıyor? Kimlere hizmet ediyor? Soruyorum’ dedi.

 

 

Avusturyalı politikacıların bugüne kadar  kadar Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde politikalar yaptıklarını hatırlatan Algan, Sosyalist Enternasyonalin yeniden yapılanması ve özünü yansıtan bir oluşuma gidilmesinin aciliyet kazandığını söyledi.

 

CHP YURTDIŞI TEŞKİLATINDAN SWOBODA’YA KINAMA

 

CHP Almanya Birlikleri Başkanı Turabi Yıldız, Swoboda’nın tutumu ile ilgiili yaptığı yazılı açıklamada Swoboda’nın tutumunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

Yıldız, ‚’Swoboda`nin Brüksel`de ki tutumu her seyden önce Sosyal Demokrat ve Sosyalist düşünceye indirilmiş bir balyozdur ve bıraktığı izler ne acıdır ki uzun yıllar silinmeyecektir .Avrupa Parlamentosu önünde de ifade özgürlüğü geçerli olmalıdır. Swoboda`nın Türkiye ‚nin ana muhalefet partisi liderinden, istediği yönde bir açıklama yapmasını beklemesi Swoboda'nın temsil ettiği koltuğa ve anlayışa ihanet demektir’ şeklinde açıklamada bulundu.

Swoboda'nin görevi ifade ve düşünce özgürlüğünü korumak ve bunu yaygınlaştırmadığı  ifade edilen açıklamada, ’Fakat ne acıdır ki AP Sosyalist Gurubu başkanlığı koltuğunda oturan Swoboda, Ortadoğu'yu yakıp yıkan,ocakları söndüren ve adeta insan kanıyla Asya Afrika ve Ortadoğu'da diktatör saraylarını yükselten emperyal güçlerle kol kola girmiştir. Karanlık ve kanlı senaryolara imza atanların şakşakçılığı rolünü vicdanına değişmiştir’ denildi.
 

 

Açıklamada ayrıca  şöye denildi: ‚Swoboda`nın ne tutumu ne düçünceleri ne de siyasi geçmişi Sosyal Demokratlığiı ve Sosyalistligi temsil etmeye yeterli değildir. Almanya , Avusturya.Belçika, Hollanda, isviçre, Fransa ve diğer Avrupa Ülkelerinde Sosyal Demokrat Partilerinin çatısı altında mücadele veren- bizler Swoboda’yı  kınıyoruz’.