MİZAH VE POLİTİKA


Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu’nda bütçe konuşmasında Başbakan Erdoğan’a, “Sayın Başbakanım” diye seslenmesinin partisince eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine, “Sayın Başbakanım” ifadesini bilinçli olarak kullandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Mizah olsun diye… Eleştiriyorsunuz sürekli olarak. Bunu bizim anlamamız gerekiyor. Mizahı politikanın içine koymamız gerekiyor” dedi.

SURİYE TEHDİT DEĞİL

NATO’nun, Türkiye’ye Patriot savunma sistemleri konuşlandırılması kararını değerlendiren CHP lideri, ”Türkiye’nin savunma sistemlerini Suriye’den gelecek bir tehlike için istediğine” dair gerekçenin inandırıcı olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, Hükümetin tehlikeyi nereden beklediği konusunda halkı bilgilendirmesi gerektiğini belirterek “Sorun Suriye ise neden konuşlandırıyoruz? Suriye bize tehdit değil. Ortaya çıkan tablo İsrail’in korunması için getirildiğini gösteriyor” diye konuştu.

ÖZAL ECELİYLE ÖLDÜ

Kılıçdaroğlu “Özal’ın öldürüldüğünü düşünüyor musunuz?” sorunu yanıtlarken ise “Hayır. Benim bildiğim kadarıyla, basına yansıdığı kadarıyla eceliyle vefat ettiğini biliyoruz. Zehirlendiği konusunda benim kaygılarım yok. Ama buna karar verecek olan biz değiliz, uzmanlar” dedi.

ERGENEKON TEPKİSİ

Ergenekon Davası’nın önceki günkü duruşmasında, mahkeme salonu dışında yaşananların adil olmayan yargılamaya halkın tepkisi olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, suçu olan herkesin yargılanmasından ama adil bir yargılamadan yana olduklarını kaydetti.


İSTANBUL’U ALACAĞIZ


Yerel seçimlerde İstanbul’u kesinlikle alacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül’ün partiye davet edilip edilmeyeceğiyle ilgili soruya karşılık da ”Sayın Sarıgül partimize gelirse elbette memnun oluruz. Sosyal demokrat bir arkadaşımız. Şişli’yi yönetiyor, uzun yıllardır yönetiyor. Bütün Şişli memnun kendisinden. Gelirse bundan mutluluk duyarız” dedi. Gelmesi yönünde bir çağrısı olup olmayacağının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, herkese kucak açtıklarını ve CHP çatısı altına beklediklerini kaydetti.