İşte Filiz Kaynak imzalı açıklamadan satır başları:

Türkiye güdümlü kutuplaşma yaratacak bütün girişimlere kapımızı kapatmalıyız. Çünkü küçük hesap olarak baş gösteren ama büyük hasarlar yaratacak olan yönlendirmeler, bizlere bir yarım asır daha kaybettirir. Bizlere bu ülkede dost elini uzatan, Sosyalist Enternasyonal yapı içerisinde yer alan ve bizi bir Avusturyalı, kendisini de bir Türkiye kökenli gibi gören, insan olmanın onurunu ayaklar altına almayan bir yapı; biz göçmenler için çalınacak kapıdır.

SPÖ İÇİNDE SİYASET YAPMAYA DAVET

Bu nedenle; Dünya görüşünü Türkiye endeksli belirleyen ya da belirlemeyen bütün Türkiye kökenli göçmenlerimizi, en azından Avusturya'da yaşayacak olan çocuklarımızın geleceği için, insan olmanın evrensel değerlerine önem veren SPÖ içinde siyaset yapmaya ya da bu parti içerisinde siyaset yapanlara destek olmaya davet ediyorum.

Bizler, kendini bu ülkede yapılan siyasete yakın gören insanlar olarak, Türkiye kökenli göçmenlerin uyum sorunu başta olmak üzere tüm sorunlarının çözümünde verimli olabilecek SPÖ adaylarını destekleyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Atacağımız bu adımın, sağcı partiler tarafından yaratılan ötekileştirme girişimlerine verilecek en doğru cevap olduğunu düşünüyor, tüm göçmenlerin , toplumu ayrıştırmayı körükleyen çabalara en doğru şekilde karşılık vereceğini umut ediyoruz.