Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin yürürlüğe konulmasının ardından başlayan kıyafet serbestisi uygulaması, okul kıyafetleri üreticileri ile satışını yapan esnafı zora soktu. Trabzon Okul Kıyafeti Üretici ve Satıcıları Derneği tarafından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya esnaf ve imalatçılar yoğun ilgi gösterdi.

8 MİLYON LİRALIK KIYAFET ELDE KALDI

Dernek Başkanı Ahmet Haliloğlu, Bakanlığın kararının herhangi bir önlem alınmadan ve alt yapısı oluşturulmadan yürürlüğe konduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sektör büyük sıkıntıda. Bir gecede alınan bu karar ile ülke genelinde bir sektör iflasın eşiğine geldi. Okul kıyafeti sektörünün, tekstilde lokomotif bir rolü vardır. Tedarikçisinden aksesuarcısına, makinecisinden üreticisine ve satıcısına, ulaşımdan finansa kadar çok geniş bir alanı etkilemektedir. Bunların ellerinde yüz milyarlarca lira değerinde stok ve binlerce işçi bulunmaktadır. Trabzon merkezli derneğimizde Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki 87 üyenin stok miktarı 8 milyon 63 bin lira ve direkt etkilenen çalışan sayısı ise 430 kişi olarak tespit edilmiştir. Bu bizim yakın çevremizdeki tespit edebildiğimiz durum. Ülke genelinde durum çok daha vahim boyutlardadır."

'1- 2 YIL SÜRE TANINSIN'

Haliloğlu, en çok üzüldükleri konunun ülke genelinde mağdur işçi, esnaf ve üreticiler bulunduğu halde bu insanların seslerinin duyulmaması olduğunu belirtti. Haliloğlu, "Bu kişiler görmezden gelinmektedir. Devletimizin bugüne kadar mağdur insanları duyduğunu ve gerekeni yaptığını biliyorum. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, tüm milletvekilleri ve partililere sesleniyorum; lütfen sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini dikkate alın. Bizlere stoklarımızı eritmek için 1- 2 yıl sürenin tanınması ve serbest kıyafet uygulamasının okullarda aile birliklerinin inisiyatifine bırakılmasını talep ediyoruz. Böyle bir uygulama bizler için çözüm olabilir" diye konuştu.