Fulya Omaç / Çeşme

SAHTE RESİMLERLE LÜSK VİLLA KİRALAYAN DOLANDIRICILAR ÇEŞME’DE YAKALANDI

Sahte adres ve resimlerle internet sitesi üzerinden kiralık yazlık-lüks villa dolandırıcılığı yapan iki kişi İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonla yakalandı. İnternet sitelerine verdikleri ilanlarla gerçekte olmayan lüks villaları kiralayan Oğuz K. ile yabancı uyruklu Svetlana S. 2 Eylül günü ele geçirildi.

SAHTE İSİM ADINA BANKA HESABI BİLE AÇMIŞLAR

Polisten edinilen bilgiye göre, internette gördükleri ilan üzerine Türkiye’nin çeşitli illerinden verilen numarayı arayan mağdurlar, kendisini Durmuş K. olarak tanıtan şahsa güvenip, Durmuş K. adına olan banka hesabına kapora olarak para yatırdılar. Çeşme’de lüks villada tatil yapmak isterken, verilen adreste resimdeki gibi bir villanın olmadığını görünce dolandırıldıklarını anlayan çok sayıda mağdur şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Durmuş K. ismini kullanarak dolandırıcılık yapan Oğuz K. ile Svetlana S. İsimli şahısları ele geçirdi.

SUÇLARINI KABUL ETTİLER

Yapılan soruşmada şüpheli şahıslar suçlamaları kabul etti. Oğuz K.’nın ayrıca Çeşme ve başka yerlerde de benzer dolandırıcılık olaylarına karıştığı saptandı. Dün (4 Eylül) adli makamlara sevk edilen Oğuz K. isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Buca Cezaevi’ne gönderildi. Yabancı uyruklu Svetlana S. isimli şahıs ise sınır dışı edilmek üzere İzmir Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.