İki şartı yerine getirmek önemli

Kuzey Almanya'da ilk kez oluşturulan ve yıllardır yoğun üye katılımı bulunan “Umuda Türkü 7'den 70'e” adlı koro başarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Koroya katılan dede, baba, torundan oluşan üç nesili bile görmek mümkün zaman zaman. Usta sanatçı ve koronun yöneticisi Hüseyin Duman, koroya katılanlardan iki şartı yetire getirmelerini istediklerini belirtti. Koro çalışmalarına katılma devamlılığı ve konserlerde sahneye çıkma şartlarını kabul eden herkes koroya katılabiliyor.

İki ayrı yerde çalışmalar başlıyor

Koroya her zaman olduğu gibi ilginin yoğun olmasına çok sevindiklerini belirten Hüseyin Duman, “Çalışma devamlılığı ve konserde sahneye çıkmanın haricinde üyelerden ücret talep etmiyoruz dolayısıyla para ödemeden koroya katılmak mümkün. Katılımın yoğun oluşundan dolayı iki ayrı mekanlarda çalışmalarımızı yeni yılda başlatıyoruz. Katılmak isteyenler kendilerine yakın adrese gelebilirler. Vereceğimiz konserlerimizde iki koroyu birleştirip hep birlikte sahne alacağız. Müziğe ilgi duyan herkese kapılarımız açık ve bekliyoruz” dedi.

Ocak 2018'de çalışmalar başlıyor

İsteyenler için iki farklı mekanda çalışmalarına başlayacak olan “Umuda Türkü 7'den 70'e” korosu saat 18.00 – 20.00 arası Pazar günleri Altona semtinde oturanlar için 14 Ocak 2018 tarihinde şu adreste başlıyor:

Mekan Altona, Karl – Wolf – Strasse 19, 22767 Hamburg

10 Ocak 2018 Salı günleri de aynı saatlerde paralel olarak çalışmalar Lurup semtinde oturanlar veya orayı tercih edenler için şu adreste başlıyor:

Luruper Haupt Strasse 155, 22549 Hamburg

İsteyenler verilen adreslere çalışma saatlerinde gidebileceği duyuruldu.