Nitelikli çalışmalarıyla modern Türk Tiyatrosu'nu Frankfurt' ta başarıyla temsil eden  Tiyatro Frankfurt geçtiğimiz günlerde Kültürlerarası Diyaloğa Katkısıyla Direklerarası Seyirci Ödülleri ile onurlandırıldı. Eskişehir'de gerçekleşen ödül törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı  Prof. Dr.Yılmaz Büyükerşen'in yanı sıra İstanbul dışındaki çeşitli illerden İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana ve Ankara' dan da pek çok tiyatro sanatçısı katıldı.




Katılımcılar sıklıkla tiyatronun sadece İstanbul ile sınırlı olmadığının hatırlanmasına sevindiklerini vurgularken, bir halk jürisi tarafından seçilmiş oldukları için de ayrı bir gurur yaşadıklarının altını çizdi.
Tiyatro Frankfurt adına törene katılan Genel Sanat Yönetmeni  Dr. Gülen İpek Abalı, konuşmasında, ödülü almak üzere uzaktan, Almanya'dan geldiğini  ve tiyatronun kurucusu, yönetmeni Kamil Kellecioğlu adına orada olduğunu belirtip, "Öncelikle sizin nezdinizde Kamil Kellecioğlu'na teşekkür ederim.


Çünkü onun sayesinde Frankfurt'da kurulan tiyatroda, Türkçe dilinde modern ve güncel oyunları seyirci ile buluşturuyoruz. Almanca  üst yazı ile sunulduğu için Alman izleyiciler de oyunları takip edebiliyor. Böylelikle Ferhan Şensoy ve Özen Yula gibi güncel yazarlarımızın oyunlarını Almanya'ya kadar taşıyoruz. Bu ödül için teşekkür ederiz. Burayı da aştınız ve Almanya'ya kadar geldiniz, bizi takip ettiniz. Teşekkür ederiz."şeklinde konuştu.

Önümüzdeki aylarda Ferhan Şensoy’un yazdığı Kamil Kellecioğlu`nun yönettiği “Hayrola Karyola”yı seyiciyle buluşturmaya devam edecek olan Tiyatro Frankfurt e. V., oyunlarını  Internationes Theater Frankfurt’a kadar taşımayı ve salonu Alman, Türk seyirci ile doldurmayı sürdürüyor. T.C Frankfurt Muavin Konsolosu Işıl Işık Civelik ile Kültür Ateşesi  Osman Şahin, Jan H. Mayer (Tiyatro Müdürü) ve Sanat Yönetmeni Roland Haas' in da şimdiye dek izledikleri  “Hayrola Karyola” 16 Aralık 2012 tarihinde yine aynı salonda perde açacak.
Oyunu sıklıkla seyirciyle buluşturmaya özen göstereceklerini belirten yönetmen ve oyuncu Kamil Kellecioğlu aynı zamanda bir de turne hazırlığı içinde bulunduklarını müjdeledi.