Türkiye'den gelen üç kişilik jüri, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden getirilen güvercinler arasında dereceye girecekleri seçerken bir hayli zorlandı. Avrupa Şebap Güvercini Yetiştiricileri Derneği'nin MK Palast'ta düzenlediği festivale güvercin severler büyük ilgi gösterdiler.

AVRUPA'NIN DÖRT BİR YANINDAN KATILDILAR 

Avrupa Şebap Güvercini Yetiştiricileri Derneği Başkanı Orçun Yayla, festivale Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda ve Belçika'dan yoğun katılım olduğunu söyledi. Orçun Yayla, “Derneğimiz çok yeni olmasına rağmen 60'ın üzerinde üyemiz var. Derneğimiz resmi ve Almanya Federasyonu bünyesinde. Ayrıca Türkiye'deki Şebap Federasyonu ile birlikte çalışıyoruz. Derneğimizin amacı Türkiye'de tanınan Şebap güvercinine Avrupa'da bir isim vermek ve bu kuşun Türkiye'ye özgü bir ırk olduğunu kanıtlamak. Ayrıca Şebap'ı sadece Türk yetiştiricilere değil Avrupalılara da tanıtmak istiyoruz” dedi.

“AVRUPA'DA TANITIM İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”

Türkiye Şebap Güvercini Federasyonu Başkanı Mustafa Kale ise, federasyon olarak Şebap güvercininin tüm dünyada tanınması için çaba harcadıklarını ifade etti. Şebap güvercininin görüntüsü için beslendiğini belirten Mustafa Kale, “Yarışmada güvercinleri seçerken göz rengi, gaga rengi, pul rengi, fiziği, kafasının büyüklüğü gibi kriterlere bakıyoruz” diye konuştu.

Mustafa Kale, Avrupa'daki yetiştiricilerden Şebap güvercininin tanıtımı konusunda destek beklediklerini de dile getirdi. 

BİRİNCİ OLAN GÜVERCİNLER

Üç kategoride yapılan yarışmada birincilik alan güvercinlerin grubu ve sahiplerinin isimleri şöyle: Kürenk Erkek- Murat Şentürk (İsviçre), Kürenk Dişi- Mehmet Yozgatlı (Hollanda), Miski Erkek- İsa Kaya (Almanya), Miski Dişi- Murat Şentürk (İsviçre), Abalı Miski Erkek- İsa Kaya (Almanya), Abalı Miski Dişi- Orçun Yayla (Almanya)

Festivalin sonunda, dereceye giren güvercinlerin sahiplerine kupa verildi.