Tiyatro Frankfurt'un Devlet Tiyatroları ve İBB Şehir Tiyatroları'nın desteğiyle düzenlediği 2. Türk Tiyatro Festivali, Rüsselsheim'da William Shakespeare’in oyunu Hamlet'in Bülent Emin Yarar'ın muhteşem yorumuyla başladı. Almanca üst yazılı verilen oyuna ilgi büyük oldu. 

Açılış töreninde konuşan Tiyatro Frankfurt Genel Müdürü Kamil Kellecioğlu, Almanya'da tiyatoyu toplumun gerçeğini yansıtan en güçlü sanat dalı olarak gördüğünü belirterek, “Buradaki toplumumuzun elli yılı aşan hikayesi, tarihi, ağlamak ve sevinmek arasında geçmiştir. Biz de Türk tiyatrosuyla burada bu hikayenin ortaya çıkardığı yalnızca Avrupa'nın finans merkezi değil, bir kültür merkezi olan kentte toplumumuzun tanıklığını yapıyoruz. Ülkemizin 140'ın üzerinde seçkin oyuncu ve yazarı, beş büyük oyunla sesimize ses katmak, barışı kardeşliği harmanlamak için geldi” ifadelerini kullandı.
EN İYİ UYUM YOLU SANAT
Festivalde konuşan Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ise Tiyatro ve sanatı uyumda en iyi yol olarak nitelendirerek, Almanya'da Türkler'in artık sanatçı, işadamları ve sporcularıyla da öne çıkmaya başladıklarını söyledi. 

Ailelerden çocuklarını spor ve sanata yönlendirmelerini isteyen Başkonsolos Ekici, “Sanat, kendimizi en iyi ifade edebileceğimiz bir dal, tiyatro da hayatı yaşattığımız bir alan. Frankfurt’un Türkçe konuşan tiyatrosu Tiyatro Frankfurt’a her zaman destek vermeliyiz. Tiyatro ve sanat uyumun en iyi yoludur” dedi. 
İBB Kültür Dairesi Müdürü Abdurrahman Şen ise Türk toplumunun ihtiyacına cevap vermekten mutlu olduklarını söyledi. Şen Türk gençleri için işadamlarına kültür ve sanatsal etkinliklere katkıda bulunmaya çağırdı.  

Rüsselsheim Belediye Başkanı Dennis Grieser de, uyum Ödüllü Tiyatro Frankfurt'un düzenlediğe etkinliklere ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Açılışta festivale katkıda bulunan aralarında Doğan Medya İnternational Genel Müdürü Sevda Boduroğlu, Rüsselsheim Belediye Başkanı Dennis Grieser, işadamı Hilmi Selçuk, Hasan Taşkın, Almanya Türk Toplumu 2. Başkanı Osman Gün ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Salih Efiloğlu'nun da bulunduğu isimlere birer plaket verildi.( Kazım Doğan / Frankfurt)