Fatik Akın, bu belgesel ile Karadeniz kıyısındaki çay tarlaları ortasına kurulan dev çöp arıtma ve toplama tesisine karşı köylülerin verdiği mücadeleyi anlatıyor. 2006´da Yaşamın Kıyısında filminin final sahnesini çekmek için dedesinin köyüne giden Akın, köylülerin bu tesisin kurulmasına karşı verdikleri mücadeleyi görmüş, bundan çok etkilenmişti.

Fatih Akın, Çamburnu'nun karşı karşıya olduğu çevre felaketini öğrenir öğrenmez, bu sorunla belgesel aracılığıyla mücadele etmeye karar vermişti. Film, 2007'den günümüze uzanan bir sürede çekilmiş.

Sahil yolunun Karadeniz tarafından yer yer yok edilmesi, Çamburnu'ndaki eski bakır madeni üzerine yapılan çöplüğün tüm çevreyi kirletmesi, 'kara havuz' denen yapının yine güçlü yağmurlarla birlikte çökmesi konularını ele alan belgeselde, çevre mücadelesine de yer veriliyor.

Belgesel 2012 Cannes Film Festivali´nde gösterilerek konuya uluslararası camianın dikkati de çekilmiş oldu. Cennetteki Çöplük' belgeseli, 27 Eylül-6 Ekim tarihlerinde yapılacak olan 20. Uluslararası Hamburg Film Festivali'nde gösterilecek. Festivalin çevre filmleri kategorisi "Üç Renk Yeşil" programında yer alan belgesel, 21 Eylül 2012'de Türkiye'de gösterime girecek. 27 Şubat 2013 tarihinde ise Fransa'da gösterilecek.