SweetSixteen sineması'nda 2 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek program saat 19.00 da başlayacak.

Kuzey Ren Vesfalya Türkiyeli Öğretmenler Birliği'nin (NRW TÖB) yıllardır üzerinde titizlikle çalıştığı bir proje olan ve büyük emeklerle hazırlanan belgesel içerikli fılmin gösterimi pandemiden dolayı ertelenmek zorunda kalmıştı.

Anadili, Türkçe Anadili Dersleri ve Öğretmenlerinin mücadelesini, yaklaşık 50 yıllık geçmişiyle NRW TÖB özelinde anlatmaya çalışan 'Dilim Kimliğimdir' filmi Almanya'daki Anadili mücadelesinin tarihsel bir belgeseli niteliğindedir. Film katıldığı değişik festivallerde birçok ödül aldı.

NRW TÖB Başkanı Zülfü Gürbüz filmle ilgili olarak şunları söyledi; ‘‘Bu önemli belgeselin oluşmasını sağlayan rejisör Süleyman Özdemir ve yönetim kurulu üyemiz Cahide Ateş başta olmak üzere, bütün emeği geçen arkadaşlarımıza buradan yürekten teşekkürlerimizi bildirmek isteriz. Sizleri filmimizin galasında aramızda görmek bizleri mutlu edecektir. Filmin giriş ücreti dayanışma amaçlı 10 Euro, çocuk, emekli ve öğrenci 5 Euro olarak belirlenmiştir. Organizasyonu planlama açısından katılımınızı buradan [email protected] bizlere bildirebilirseniz seviniriz.‘‘

Mehmet TANLI

Barış şarkıları bestecisi İncirli hayatını kaybetti Barış şarkıları bestecisi İncirli hayatını kaybetti