Bundan tam 20 yıl önce 80 kişi ile çalışmalarına başlayan Bremen Dostluk Korosu 2002 yılında ilk konserini vermiş bulunuyor.

Şimdiye kadar Almanya ve komşu ülkelerde toplam 26 konser veren Koro repertuarında Anadolunun Pir Sultan Abdal, Şah Hatayi, Mevlana, Karacaoğlan, Nesimi, yakın tarihimizdende Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Hasan Hüseyin Korkmazgil gibi büyük Ozanların eserlerini seslendiriyor.

Müzik evrenseldir ve sanat ile kültür insanı medeni yapar

Bürgerhaus Mahndorf‘ta saat 15.00 de başlayacak olan konser için Koro son hazırlıklarınıda tamamlamış bulunuyor.

20. Yıl Konseriyle ilgili olarak Koro Şefi Gani Cansever şunları söyledi; ‘‘Kültürümüzün bir parçası olan türkülerin unutulmaması ve kuşaktan kuşağa aktarılması adına çalışmalarımıza, başarıyla devam ediyoruz. 28 kişilik Korist ve 10 kişilik saz heyetimizle Koro olarak Pazar günü Konserimize gelecek olan Müzikseverlerden tam not alacak, çok konuşulacak , unutulmayacak bir müzik ve şiir akşamı yaşatmak istiyoruz . Anadolu-Türk müziğimiz çok çeşitli ve zengin bir karaktere sahip. Müziğin özellikle Almanya’da iki kültürlü büyüyen çocuk ve gençlerimizin dil ve kültür öğrenimi için en efektif , tesirli eğitim aracı olma özelliği bulunuyor. Müzik evrenseldir , sanat ve kültürdür insanı medeni yapan. İşte bu nedenle onun gücünden, etkisinden ve katkısından yararlanmak amacı ile bu konseri düzenlemiş bulunuyoruz . Konserimize Bremen ve çevresindeki tüm müzikseverleri davet ediyoruz‘‘ dedi

Mehmet Tanlı