Türkiye’nin en özgün müzik gruplarından Baba Zula, Winterhude semtindeki tanınmış kültürel etkinliklerin gerçekleştiği Kampnagel’da Hamburglu sevenleriyle buluştu.

İlginç ve coşkulu sahne performanslarını bu konserde de sürdüren grup, sahneden inip izleyicinin arasına karışarak, izleyiciyi de şarkılarına katarak Hamburglulara unutulmaz bir müzik akşamı yaşattı.

Grubun iki kere bis yaptığı konserde çalınan parçalar arasında Hopçe, Küçük Kurbağa, Özgür Ruh, Sıpa, Âşıkların Sözü Kalır, Abdulcanbaz, Çöl Aslanları gibi Baba Zula klasikleri yer alıyordu. Baba Zula, Hamburg’dan sonra Stuttgart, Köln ve Utrecht üzerinden Avrupa turnesine devam ediyor.

Baba Zula, 1999’da Derviş Zaim’in “Tabutta Rövaşata” filminin müziklerini yapmak üzere kurulmuştu. Ancak filmin büyük başarı kazanan unutulmaz soundtrack’inden sonra dağılmayarak müzik yapmaya devam etti ve “psychedelic” tarzdaki elektronik müziği Anadolu’nun âşıklar geleneğiyle harmanlayarak büyük bir başarı kazandı.

Âşık geleneği grubun sahne kıyafetlerinden saz, cura, darbuka, kaşık gibi kullandığı müzik aletlerine kadar bütün performansına yansır.

Grubun bugünkü üyeleri Murat Ertel, Levent Akman, Ümit Ardakale ve Periklis Tsoukalas.

Konserden sonra görüştüğümüz Murat Ertel, müziğin evrensel bir dil olduğunu belirterek, “Bu ayrışmış dünyada insanları birleştiren ve herkesin dünya kardeşi olduğunu hatırlatan bir gelecek için” müziğe ihtiyacımız olduğunu vurguladı.

Kendisiyle Türkiye hakkında da kısa süre sohbet ettiğimizde bize bunun bir geçiş dönemi olduğunu, elbette bir yerde biteceğini söyledi. Müziğine güç veren aydınlık bakışını ve iyimserliğini bu konuda da koruduğunu gördüğümüz Baba Zula, “İçeriden yükselen bir ses var,” diyor, ama “bunun için de zamana ihtiyaç var.”

Programın bitiminde yoğun ilgi gösterilen standtta albümlerini imzalayan Baba Zula ekibi, sevenleriyle toplu resim çektirdi.