Yalova'da belediye ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grubu (PAB) tarafından organize edilen, bu yıl birincisi gerçekleştirilen 'Bisiklet Festivali', bisiklet tutkunlarını bir araya getirdi. Festivale deprem konusunda yaptığı açıklamalar ile tanınan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ile bu ay bisikletle dünya turu denemesine başlayacak olan Gürkan Genç de katıldı.

HEDEF 44 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU

Yalova'nın Bağımsız Belediye Başkanı Yakup Koçal, festivali, bisiklet kullanımının önemine dikkat çekmek ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yaptıklarını belirterek, “Yalova’nın bir ucundan diğer ucuna kesintisiz ve güvenli bisiklet yollarına ihtiyaç vardı. Biz Yalova’da bu yolları yapmaya başladık. Bu çalışmalarımız tamamlandığında Dünya Sağlık Örgütü’nün hedef koyduğu kent içerisindeki yolların yüzde 7’lik bölümünün bisiklet yolu olması hedefini aşacağız. Bizim hedefimiz; yüzde 8,8. Bu da Yalova'da kent içerisinde 44 kilometre bisiklet yolu yapmak anlamına geliyor. Sizler bugün bu kente gelerek varlığınızla bir anlamda bize destek oluyorsunuz” dedi.

Bu sırada festival kapsamında toplanan bisiklet tutukunları, İDO’nun her bisiklet için 5 lira ücret aldığını belirterek, “İDO bisikletlerden ücret alma” diye slogan atarak protestoda bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından bisikletçiler festival kapsamında meydandan başlayarak 13 kilometre mesafedeki Kurtköy’e pedal bastı. 3 gün sürecek olan festival kapsamında Yalova’nın değişik noktalarına turlar düzenlenecek.