Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Avusturya İçişleri Bakanlığı, olayda 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sinagog yakınlarında çok sayıda silah sesi duyulurken, saldırganın olay yerinden kaçtığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı olayın terör saldırısı olduğunu belirtirken birden fazla saldırgan olduğunu doğruladı. Avusturya medyası, bazı restoranlardaki vatandaşların rehin alındığını duyurdu.

Olay yerel saatle 19.00 civarında meydana geldi. Avusturya polisi, saldırının hala soruşturma altında olduğunu açıkladı. Polis şehir sakinlerini halka açık yerlerde kalmamaya çağırdı. Yahudi güvenlik görevlileri, terörist olduklarından korktukları için yerel toplumu kipahlarını çıkarmaya çağırdı.

Viyana polisinden yapılan açıklamada “Çok sayıda uzun namlulu silah taşıyan saldırgan var. Altı yerde saldırı/çatışma oldu. Bir saldırgan öldürüldü” denildi.

Kronen gazetesinde yer alan haberde, Pazartesi akşamı düzenlenen saldırıda bir polis memurunun vurularak öldürüldüğü  ifade edildi. Gazete, çatışmada ağır yaralanan polisin kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini aktardı. Saldırganlardan birinin ise üzerindeki bombayı patlatarak intihar ettiği bildirilirken, diğer saldırganların şehir merkezine doğru kaçtığı belirtildi. Avusturya basınından alınan haberlere göre saldırganlardan biri sağ olarak ele geçirildi. Aynı kaynaklar saldırganların bazı kişileri rehin aldıklarını, çok sayıda kişinin de saldırı sırasında öldürüldüğü bilgisini geçiyor.