Salzburg Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, 20'li yaşlardaki iki IŞİD şüphelisinin kamptaki diğer mülteciler ve gönüllü çalışanların verdikleri bilgiler doğrultusunda gözaltına alındıkları açıklandı.

Kronenzeitung’da yer alan haberde, hafta sonunda Salzburg kentindeki bir mülteci kampında gözaltına alınan kişilerin Paris’te 13 Kasım’da 130 kişiyi katleden IŞİD çete grubuyla ilişkileri üzerine duruluyor.

Salzburg Savcılığı Sözcüsü Robert Holzleitner, “geçtiğimiz hafta sonunda Ortadoğu’dan gelen iki kişi, terörist bir örgüte üye olmak şüphesiyle gözaltına alındılar. Soruşturmada, Paris saldırılarıyla bağlantıları inceleniyor” dedi.

Avusturya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada, iki şüphelinin göz hapsinde tutulması için ‘yeterli delil’ bulunduğu belirtildi.

TÜRKİYE'DEN AVUSTURYA’YA GELMİŞLER

IŞİD üyesi şüphesiyle gözaltına alınan bu kişilerin Avusturya’da mültecilerin geçici olarak tutuldukları bir geçiş kampında bulundukları sırada yakalandıkları bildirilidi. Şüphelilerin Yunanistan üzerinden geldikleri, Suriye’den sonra Türkiye’ye geçtikleri belirtildi.