Haziran ayı başlarında Hamburg'dan İstanbul'a ve oradan da Antep üzerinden Suriye'ye giderek IŞİD terör örgütüne katıldıkları tahmin edilen genç kızların, ailelerini terk etmeden çok önce hazırlık yaptıkları ileri sürüldü.  Annesinin uyarılarına rağmen son bir aydır yatak yerine "sırtım ağrıyor" gerekçesiyle yerde yattığı aktarılan 16 yaşındaki Merve B.'nin, durumu buna örnek olarak gösterildi.



Öte yandan Merve S.'nin ailesin kızlarını bulanlara 5 bin € mükafat vermek istemesi ve bunu sosyal medyada paylaşması, ailelerin içinde bulundukları çaresizliğe ve resmi kurumların konuya ne kadar duyarsız yaklaştıkları için, ibret vericidir denildi.

18 YAŞINDA IŞİD'E KATILAN ECE'NİN BABASI PAZAR GÜNÜ İNTİHAR ETTİ


Kızı Ece B.'nin (18) M.S. (16) ile terör örgütü IŞİD'e katılmasına dayanamayarak bunalıma giren ve evinde kendini asarak yaşamına son veren Ercan B.'nin, cenaze töreni bugün yoğun kalabalıkla kaldırıldı.



Geçtiğimiz Pazar günü aile yakınlarının tüm aramalarına yanıt vermeyen ve polisin kapıyı kırararak içeri girmesiyle kendini astığı gözlenen Ercan B.'nin, olaydan bir gün önce yakın bir arkadaşını arayarak "seninle mutlaka konuşmak istiyorum" dediği, arkadaşının ise "işim var bugün olmaz" diyerek görüşmeye gidemediği açıklandı.



İki çocuklu ve Sivas/ Koyulhisar doğumlu 35 yıldır Geesthacht'ta yaşayan Ercan B.'nin, eşinin tedavide olmasından dolayı, evde tek başına kaldığı ve yanından ayırmadığı çok sevdiği köpeğiyle gezdiği aktarıldı.

CENAZEYE İŞ ARKADAŞLARI DA İŞİ BIRAKARAK KATILDI

Cenazeye en son çalıştığı JURID adlı balata firmasında çalışan 40 civarinda iş arkadaşı da katıldı. Berlinerstr. adrasindeki Hz. Ebu Bekir Camisi'nde kılınan öğlen namazı sonrası cenaze, THY tarifeli saat 18: 00 uçağıyla Türkiye'ye gönderilmek üzere havaalanına götürüldü.


Ercan B.

İMAM IŞİD'E KARŞI NEDEN KONUŞMA YAPMADI SORUSU


Cenaze töreninde İmam tarafından IŞİD terör örgütü ile tek kelime söylenmemesi tuhaf karşılandı. Diyanete bağlı camide yapılan törende bir konuşma yapan imamın genel geçer şeylerle sınırlı kalarak günümüze yönelik ve IŞİD terör örgütünün toplumu ve gençliği tehdit eden bir öldürücü bir hastalık olduğuna değinmemesi, törene katılanlarca eksiklik olarak değerlendirildi.