Hareketlilik, yaşam ve korona hakkında

Konu ile ilgili belediye binasında düzenlenen basın toplantısında Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher (SPD), "Arkamızda sert koalisyon görüşmeleri bıraktık. Ancak Hamburg'un geleceğini ciddi anlamda şekillendirebileceğimize inanıyoruz." dedi. Oluşturulan koalisyonda SPD ve Yeşiller 13. koalisyon turunun sonuçları ve 205 sayfalık koalisyon anlaşması hakkında bilgi verdiler. Önümüzdeki beş yıllık sözleşme, Yeşiller ve SPD üyelerinin küçük bir parti kongresi tarafından çevrimiçi olarak henüz onaylanmadı. Gelecek hafta 10 Haziran Çarşamba günü Tschentscher yeniden belediye başkanlığına seçilecek ve onaylanacağı bekleniyor.

Tschentscher: Corona uzun zamandır en kötü kriz oldu

Tschentscher, konut, altyapı ve yerel toplu taşıma araçlarının genişlemesinin önümüzdeki yıllarda önemli konulardan biri olacağını söyledi. Tschentscher, "Korona salgını gelecekteki önemli konularda şehre geldi ve koalisyon müzakerelerimizi ve gelecek yıllar için görünümünü şekillendirdi." dedi. Salgının Hamburg'u uzun zamandır en büyük krize soktuğunu özetleyen Tschentscher, "Kendimizi krizden kurtarmak için yatırım yapmaya devam etmeliyiz. Meclisten acil önlem olarak 1,5 milyar Euro borçlanma onayı çıktı" dedi. Tschentscher, Corona’nın ekonomik göçüklerini telafi etmenin bir iki yıl sürebileceğini kaydetti.

Fegebank: İçerik açısından birbirine yakın

Belediye Başkan yardımcısı Katharina Fegebank (Yeşiller) koalisyon müzakereleri sırasında zorlandıklarını, ancak konuların ve içeriğin birbirine yakın olduğunu gördüklerini belirterek, "İklim koruma meselesinin ortak eylemimizin bir özeti olmaya devam edeceği konusunda açık bir irademiz var" dedi. Fegebank, Bilim, Araştırma ve Eşitlik Ajansı'nda görevine devam edecek.

Tjarks: Trafikteki geri dönüşü hızlandırın

Koalisyonda yeni Ulaştırma Senatörü Anjes Tjarks (Yeşiller) başkanlığındaki bir trafik departmanı oluşturulup güçlendirilecek. Bölüm, hareketlilik geri dönüşüne odaklanacaktır. Tjarks, "Hamburg'un hareket halinde kalmasını istiyorsak, trafikteki geri dönüşü hızlandırmak zorundayız." dedi. Hızlı bir şekilde Mönckebergstrasse'ye ve elbette bisiklet trafiğine dönmeye söz verdi. Sağlık konusu gelecekte SPD tarafından yönetilen sosyal otoriteye ait olacak.

Gallina: Çevrimiçi ırkçılık odak noktası

Yeni Adalet Senatörü ve Hamburg Yeşiller Başkanı Anna Gallina gelecekte tüketicinin korunmasından sorumlu olacak. Önceki Adalet Senatörü Till Steffen, Yeşillerin kota sistemi nedeniyle onlara yer açmıştı. Gallina, yine sağcı aşırılık için planlanan mükemmellik merkezi oluşturulacağına dikkat çekerek, "İnternette ırkçılık için bir temas noktası yaratıyoruz" dedi. Avukat veya hukukçu olmayan Gallina, Yeşiller aleyhindeki suçlamayı Adalet Senatörü olarak atanmasıyla kalitenin üzerinde bir kota koyması gerektiğini reddetti. Hamburg'da otorite ilk kez hukukçu olmayan bir kişi tarafından devralındı. "Almanya'nın her yerine bakarsak, bu bir yenilik değil. Hukukun üstünlüğü ve özgür, bağımsız yargıyı gerçekten önemseyen deneyimli bir politikacı olarak" göreve başladı.

Eski görevlerine devam edecekler

Dirk Kienscherf (SPD) yaşam alanı konusunu ele aldı. "Herkesin şehri karşılayabilmesi gerekiyor. Daha hesaplı ödenebilecek konutlar yaratmak istiyoruz" dedi. Yeni senatodaki birçok politikacı görevlerini sürdürüyor. Örneğin Andy Grote (SPD, iç işleri), Andreas Dressel (SPD, finans), Melanie Leonhard (SPD, sosyal ilişkiler), Ties Rabe (SPD, eğitim), Dorothee Stapelfeldt (SPD, kentsel gelişim) ve Carsten Brosda (SPD, kültür) . Michael Westhagemann (Bağımsız maliye), Jens Kerstan (Yeşiller) çevre senatörü olmaya devam ediyor. Tschentscher, SPD senatörleri arasında kadınlar ve erkekler arasındaki dengesizliği, herhangi bir değişiklik yapmak istemediği korona kriziyle haklı çıkardı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG