Bild Online: Türkiye’de polis merkezine bombalı saldırı- 5 ölü çok sayıda yaralı


Türkiye’nin doğusunda bir polis merkezine kanlı saldırı! Beş kişi yaşamını yitirdi, en az 39 yaralı var. Çarşamba akşamı Diyarbakır’da polis merkezinin girişinde bomba yüklü araç infilak etti. Korkunç bilanço: Bomba yüklü aracın infilak etmesiyle iki ölü 14 yaralı, binanın çökmesi nedeniyle ise üç ölü 25 yaralı. Çınar’daki saldırıdan PKK sorumlu tutuluyor. Türkiye’nin güneydoğusundaki kentlerde bir süredir yeniden savaş benzeri koşullar var.

 

Tagesschau.de: Türkiye’nin güneydoğusundaki patlamada ölüler var

 

Türkiye'nin güneydoğusunda bir polis karakoluna gerçekleştirilen bombalı saldırıda en az beş kişi öldü, bir çok kişi de yaralandı. Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde  bomba yüklü araç patladı. Yetkililere göre sorumlu PKK. İlk önce polis merkezi önünde bomba yüklü aracın patlatıldığı, daha sonra ise roketatar ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Ölenler arasında siviller de var. Patlamanın etkisiyle yandaki bir ev çöktü. Burada 3 kişi hayatını kaybetti, polis merkezinde ise iki kişi.


Yazdan itibaren barış süreci durma noktasına geldiğinden bu yana PKK ile Ankara'daki hükümet arasında on yıllardır süren çatışma tırmandı.

 

N24.de: Ağır saldırı Türkiye’de bir karakolu vurdu


Türkiye'yi yine korkunç bir bombalı saldırı sarstı. Bu kez ülkenin güneydoğusunu vurdu. En az beş kişi ölürken, onlarca kişi yaralandı. Yetkililerin açıklamalarına göre saldırı PKK tarafından gerçekleştirildi. Doğan Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, merkezin yakınındaki polis lojmanlarına yapılan saldırıda polislerin eşleri ve çocukları da yaralandı.

 
Deutsche Welle: Diyarbakır'da bombalı saldırı

Diyarbakır'da Çınar Emniyet Amirliğini hedef alan saldırıda 2'si polis yakını 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Çarşamba gecesi 23:30 sularında düzenlenen bombalı saldırıda emniyet binasının çevresindeki binalar da büyük hasar gördü. Emniyet binasına ayrıca uzun namlulu silahlar da ateş edildiği belirtildi.

Valilik, "Saldırıda lojmanda ikamet eden 2 polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı polis ve 8’i polis yakını 14 kişi yaralanmıştır. Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak, 5 vatandaşımız da yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralıların Diyarbakır'daki hastanelerde tedavileri sürüyor" açıklamasını yaptı.