Adil Yiğit

Almanya'nın güneyindeki Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda 11 yıl hapis cezasına çarptırılan eski selefi taraftarı Harun P.'nin geçtiğimiz yıl Eylül ayında Cihatçı "Junud Al-Sham" örgütüne katılıp Suriye’ye gittiği orada silah ve savaş eğitimi aldığı açıklandı.


Harun P.'nin 400'e yakın öldürmeye yardım etme olayı ile Halep'teki merkez cezaevine yapılan kanlı saldırıya katılarak el bombaları attığını ve olayda 5 tutuklu ile iki gardiyanın öldürülmesine karıştığını itiraf ettiği açıklandı. Münih'te davaya bakan Manfred Dauster adlı yargıç tarafından 13,5 yıl cazası istenen Harun P.'nin, mahkemede yaptığı itiraflar gözönüne alınarak 11 yıl cezaya çarptırıldığı belirtildi.



SELEFİLER TARAFINDAN DAVAYA İHANETLE SUÇLANIYOR


Öte yandan Berlin ve Düsseldorf'ta yargılanan radikal islamcıların mahkemelerine şahit olarak katılarak geniş açıklamalarda bulunan Harun P.'nin, (27) geçmişte yaptıklarından dolayı utandığını ve Selefilerin "pis bir ideolojiyi" savunduklarını dile getirdiği aktarıldı. Harun P.'nin Almanya'daki Selefi gruplar tarafından  "davaya ihanet etmekle" suçlandığı ifade edildi.