Süheyla Kaplan

ARD'de yayınlanan "Report München" program yapımcıları ve " Frankfurter Allgemeinen Zeitung" tarafından yapılan araştırmaya göre Almanya'da doğrudan hükümete bağlı olarak faaliyet yürüten DİTİB camisinde IŞİD taraftarlarının aktif çalıştıkları ileri sürüldü. 

Türkiye kökenli Alman gazeteci Ahmet Şenyurt tarafından  "DİTİB"te IŞİD taraftarları" başlığıyla hazırlanan belgesel bu akşam 23:47'de ARD'de gösterime girecek. 

Gazeteci  Ahmet Şenyurt daha önceki bir programinda AKP'nin yurtdışı lobi hareketi olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) nin üye sayısını hızla artırdığını, milli değerler ve geleneklere yaptığı vurguyla Avrupalı Türklerden puan topladığını belirtmişti: 

Şenyurt: “UETD öncelikle tabanda lobi çalışması yürütüyor. Dernekler kuruyor, ağlar oluşturuyor. Örneğin ihmal edilmiş Türk gençlerin Alman Gençlik Dairesi üzerinden Alman ailelerine verilmesine karşı çalışıyor. Kendi değerleri, gelenekleri, Türklük, ana dilin korunması ve daha da önemlisi canlandırılması için çalışıyor" seklinde açıklama yapmıştı.