Alman Sosyal Demokrat Parti’nin ( SPD) Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İsmail Ertuğ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘ Adalet Yürüyüşünü’ desteklediğini belirterek ‘ Bu durum Türkiye’de demokrasi beklentisinin hala canlı olduğunu gösteriyor’ dedi.

Ertuğ yaptığı özel açıklamada şunları söyledi: ‘ Türkiye’de yargı bütün iktidarlar döneminde bağımsız değildi. Ancak hiç bir zaman da bu dönemde olduğu gibi siyasete doğrudan bağlı olmadı. ‘Adalet Yürüyüşü Türkiye’de demokrasi beklentisinin hala canlı olduğunu gösteriyor.’

AVRUPA TAKİP EDİYOR

Avrupa’nın Adalet Yürüyüşünü takip ettiğini ve ilk gün yabancı ajansların acil haber olarak duyurduklarına dikkat çeken Ertuğ ‘Her ülke kendi demokrasi ve geleceğini kendi belirleme hakkına sahip olmakla birlikte, gelişmeleri Avrupa sessiz bir şekilde izliyor’ dedi.

CHP’nin geç de olsa  önemli bir atım attığını belirten Ertuğ şöyle konuştu: ‘Referandum sonucunda halk sokağa dökülmek istedi. Ancak CHP buna tepki gösterdi. Şu an geç de olsa demokrasinin gelişimi açısından önemli bir adım atıldı. Türkiye’de demokrasi, insan hakları gelişiminde ciddi anlamda eksiklikler var. Umarım bu eksiklilk ve aksaklıklar en kısa sürede giderilir’ şeklinde konuştu.

DENİZ YÜCEL TERÖRİST DEĞİL, İYİ BİR GAZETECİDİR

Türkiye’de tutuklu bulunan Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in de iyi bir gazeteci olduğunu hatırlatan Ertuğ ‘ Yücel’in yanı sıra tüm tutuklu gazeteciler ve siyasiler serbest bırakılmalı. Deniz Yücel’in terörist olduğuna inanmıyorum. Suçunun ne olduğu bile tam anlamıyla bilinmemekte. Türkiye’de bir taraftan yargının bağımsız olduğu söyleniyor;  diğer taraftan gazeteciler, siyasiler  tutuklanıyor. Bu da demokrasi açısından büyük bir çelişki’ dedi.

Süheyla Kaplan / Almanya