Metro Toptancı Market'in 26'ncı şubesi Bağlar İlçesi'de düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Market Genel Müdürü Kubilay Özaerkan, CEO Eyüphan Boyvadaoğlu, Türkiye Temsilcisi Kaan Ünver, İşletme Müdürü Mert Gürsel, Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Aziz Özkılıç ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Diyarbakır'da bulunmaktan ve yatırım yapmaktan dolayı memnun olduklarını belirtti. Özerkan, marketin yaklaşık 7 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu ve 200 kişiye istihdam sağladığını söyledi.

Diyarbakır'da böyle bir marketin açılışını yapmanın heyecanını yaşadığını belirten Vali Mustafa Toprak ise yatırımın yaklaşık 15 milyon liraya yapıldığını kaydetti. Toprak, "İlimiz, insanlık, ticaret ve sanayi için bir değer, herkes için bir değer olduğunu düşünüyorum. Hani Diyarbakır denildiğinde ekranlarda da zaman zaman değişik görüntüler çıktıktan hemen sonra akabinde böylesi güzel bir hizmetin burada yer alması ve açılması aslında gerçek Diyarbakır'ın ne olduğunu da ortaya koyuyor. Kim ne derse desin, ne olursa olsun Diyarbakır'da yatırım yapmak, Diyarbakır'a para yatırmak karşılığında da önemli bir noktada gelir sağlanacağının da işaretidir. Bunu tüm işadamlarımızın zihinlerine böyle yerleştirmesini istiyorum" dedi.

Kente yapılan yatırımın karşılığının alınıdığını belirten Toprak, "Diyarbakır'a 1 kuruş koyan 100 misli kazanabilecek noktadadır. İşareti de şu tesistir. Hiç kimse kazanma amacı olmaksızın buraya gelip yatırım yapmaz. Bir takım endişe ve ürperdiğimiz, bilemediğimiz bazı kısımlar olabilir. Ama evet hakikaten geçmişten aldığımız o güçle, tarihi İpek Yolu'nun bize kazandırdığıyla geleceğimizi de yeniden inşa ediyoruz. Bu anlamlı, önemlidir; herkese örnek olmasını diliyorum.

Konuşmaların ardından Vali Toprak ile beraberindekiler marketi gezdi, balık reyonundaki deve balığı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



CA(GG/CK)