Ankara ve İstanbul'daki temaslarının ardından Swissotel Grand Efes'te Yürütme Komitesi üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya gelen BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales, İzmir'e moral dolu mesajlar verdi. Yemekte konuşan Genel Sekreter Loscertales, tekrar İzmir'e gelmekten ve coşkuyu paylaşmaktan mutlu olduğunu kaydederek, EXPO'nun şehrin projesi olduğu kadar ulusal bir proje olduğuna da dikkat çekti. Loscertales, Başbakan Erdoğan, hükümetin ve bakanların ilgisinden de çok memnun olduğunu vurgulayarak, gerçekleştirdikleri toplantılarda 2015 deneyiminin etkilerini gördüğünü ve güçlü bir komite oluşturulduğunu belirtti.

Türkiye'nin sağlık konusunda önemli başarılar kaydettiğini de söyleyen Loscertales, "Bunun için tüm dünyayı İzmir'e davet etmeniz gerekiyor. Sağlık konusunda insanlarınızla birlikte dünya ile çok güzel bir işbirliği yapabilirsiniz" diye konuştu. Bu sayede vatandaşların da sağlık konusunda eğitilmiş olacağını dile getiren Loscertales, "Umarım bu sefer başarılı olacağız. Bunun için hepinizin çabası gerekiyor. Ben tavsiye verebilirim, esas zafer sizin olacaktır. Benim dostluğuma güvenebilirsiniz. Size çok fazla şans ve başarı diliyorum. Ama bunun için gayret etmelisiniz. Bizim dostluğumuz hep devam etti. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

KIRAÇ: DR. MEHMET ÖZ İLE ARKAS PARİS'TE BİZİMLE

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise EXPO için kanunun, örgütün, şemanın tamamlandığını, sunulduğunu hatırlattı. Loscertales'in de temaslardan memnun olduğunu kendilerine ifade ettiğini aktaran Kıraç, 12 Haziran'da Paris'te gerçekleştirilecek BIE Genel Kurulu'nda dünya sağlık kamuoyunda tanınan Dr. Mehmet Öz ile Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ın da kendilerine eşlik edeceğini sözlerine ekledi.



BT(AÖ/CK)