Antalya'nın işlek Kalekapısı'nda dedesi Ahmet Doğaner'in 1920'de yemeni dikmekle başladığı ayakkabıcılık mesleğinin başarılı isimlerinden Osman Cahit Doğaner ve oğlu İsmet Doğaner tarafından İstanbul'da 2006 yılında kurulan Inuovo, bugün dünyanın önemli markaları arasına girmeyi başardı. Tüm tasarım ve üretimleri kendilerine ait ve yüzde 100 deri üretim olduğunu belirten Osman Cahit Doğaner, ABD, Kanada, Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Japonya'da yapılan distribütör ve acente anlaşmaları ile yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre ihracatın 4.5 katı artarak 12.5 milyon liraya ulaştığını söyledi.

En büyük hedeflerinin dünya markası olmak olduğunu belirten Doğaner, 15- 30 yaş arası bayanlar için yaz için sandalet, babet ve terlik, kış için ise spor çizme ve bot üretimi yaptıklarını, dünyada 1000'e yakın perakende mağazasında markalarının satıldığını kaydetti. Doğaner, dünya markalarına üretim yaptıklarını da dile getirdi.

Uluslararası patent için de başvuru yaptıklarını ve çalışmaların sürdüğünü kaydeden Doğaner, geçen yıl 600 bin çift olan üretimin bu yıl sonu itibariyle 800 bin çift olarak hedeflendiğini dile getirdi.

Bu sezon, Avrupa'nın en büyük ayakkabı fuarları GDS (Almanya, Dusseldorf) ve MICAM (Italya, Milano) stantlarında yine izdiham yaşandığını anlatan Doğaner, “Dünyanın en iyi markalarının yer aldığı platformda her iki fuarda da yetkililer bir dahaki sezon için bize daha fazla metrekare ayırmaya karar verdi. Bu sezon ayrıca ABD'nin en büyük fuarı olan Las Vegas'taki fuarda yer aldık. İlk defa katıldığımız bu fuarda beklentimizin çok çok üzerinde sipariş aldık. ABD'nin en ünlü zincir perakendecileri Nordstorm, Antropology, Free People koleksiyonumuzu çok beğendi. 2013 yazı için bize vitrinlerinde yer vermek istiyorlar. Görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.



MÇ(SU/CK)