Merkez Osmangazi İlçesi İnönü Caddesi Hayat Hastanesi karşısında toplanan 50 kişi, tüketici, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarını protesto etti. Son dönemde peş peşe yapılan zamların tüketiciyi bunalttığını söyleyen TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, zamların tüketiciyi ezdiğini kaydetti.

Doğalgaz zammının ve elektrik zammını tetiklediğini dile getiren Yılmaz, "Tüketici bu zamlarla hükümetin uyguladığı yanlış politikaların faturalarını ödemeye mahkum edilmiştir. Sayın Bakanın zorunlu zam açıklaması ise bu konudaki politikasızlığının açık bir kanıtıdır. Ağır kış koşullarında yüksek gelen faturalar dikkate alınarak doğalgaz zammı bugüne bırakılmıştır. Zam gündemde yok denilerek tüketici yanıltılmıştır. Doğalgaz ile elektrik zamları birbirini beslemektedir. Tüketici ilk tepkisini doğalgaz ve elektrik tüketimini asgariye indirerek yanıt verecektir" diye konuştu.

Son benzin zamlarının akaryakıt fiyatlarının serbest piyasa koşullarıyla değil, hükümet politikasıyla belirlendiğinin kanıtlandığını belirten Yılmaz, "Çünkü petrol fiyatlarında bu zammı haklı kılacak ciddi bir dalgalanma yaşanmamış, fiyatlar yatay bir seyir izlemiştir. Buna rağmen benzin rafineri fiyatının 3 katı üzerinde bir fiyatla satılması kabul edilemez bir durumdur. Benzin zammı sadece benzinle sınırlı kalmayacak başta ulaşım olmak üzere iğneden ipliğe diğer zamları tetikleyecektir" dedi.

Akaryakıt istasyonlarında alınan her 100 lira benzinin 65 lirasının vergi olduğunu ifade eden Yılmaz, AK Parti'nin tüketiciyi vergi mükellefi olarak gördüğünü dile getirdi. Bu durumun kaçakçılığı da özendirdiğini söyleyen Yılmaz, bu nedenle devletin milyarlarca lira vergi kaybına uğradığını vurguladı.

Açıklamanın ardından tüketiciler, trafikteki araçlara siyah kurdele bağlayarak, protesto gösterisini yaptıktan sonra olaysız dağıldı.