TİM tarafından 2023 ihracat hedefi olan 500 milyar dolarlık hedefin yakalanması için kurulan Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu ile çalışmalarını sürdüren MBTG'nin, Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında Güneydoğu İhracatçılar Birliği'ndeki toplantısında, izlenecek yol haritası ve hedef pazarlar için stratejiler konuşuldu.

Çin ve Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu, Ortadoğu, Afrika, Rusya ve AB ülkelerini hedef pazar olarak belirleyen MBTG, bu ülkelere yönelik tanıtım faaliyetlerinin startını vererek Türkiye'nin tarım ürünlerinin ihracat rakamlarını yükseltmeye çalışacak. Toplantıda, Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun Türkçe harflerden oluşan MBTG kısaltmasıyla anılmasına ve bu isimle Türkçe logo hazırlanmasına da karar verildi.

HEDEF ÇİN, JAPONYA, RUSYA VE AFRİKA ÜLKELERİ

MBTG toplantısında her ürün için farklı bir tanıtım programı düzenlenmesine, ürünler için ayrı ayrı hedef ülkeler belirlenmesine, her ülkenin mutfak kültürüne uygun ürünlerin tanıtımına öncelik verilmesi kararlaştırıldı. MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu şunları söyledi:

"Tarımsal ürünlerimizin yurtdışı pazarlarda tanıtılması ve yeni pazarlar bulunmasının yanı sıra, ülke imajımızın da yükseltilmesi yönünde çalışmalarımız olacak. Bu bilinçle, bulgur, makarna, bakliyat ve bitkisel yağlarımızın tanıtımında ürünlerimizin kalitesi, özellikleri, kullanım şekilleri, doğru ve bilinçli bir organizasyon tarafından tanıtılacak. Japonya ve Çin başta olmak üzere, Rusya, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkeleri, Afrika ve AB ülkeleri hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Tanıtım çalışmalarımızda her ürün için farklı bir hedef ülke belirleyeceğiz. Ürünlerimizin dünya genelinde bilinirliliğini arttırmayı başarırsak, buna paralel olarak nihai tüketiciler üzerinde önemli etki sağlamış oluruz. Bu amaçla, tanıtım çalışmalarımızda uzman ekipler görev alacak ve yurtdışı pazar payımızın geliştirilmesi sağlanacak."



AK(OA/SS)