Antalya merkezli hizmet veren SunExpress Havayolları, toplam 28 uçağı, 300’e yakın pilotu ve 600’e yakın hostesi ile 2011 yılında yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında toplam 7 milyon 100 bin yolcu taşıdı. 2011 yılının Haziran ayından itibaren Almanya merkezli uçuşlara başlayan SunExpress Germany ile de 500 bin yolcuya ulaşıldı.

ANTALYA’DA PAZARIN LİDERİ

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, bu yolcuların 4 milyonuna yakınının turizme yönelik olduğunu söyledi. Antalya’da yüzde 12’lik yıl ortalaması ile pazar lideri olduklarını açıklayan Hacı Say, turizmde 'ölü sezon' olarak adlandırılan Kasım- Nisan ayları arasındaki dönemde de Antalya Havalimanı’na en çok uçuş yapan firma olduklarını kaydetti.

ÖLÜ DÖNEMDE HAFTADA 216 DIŞ HAT UÇUŞU

Kış aylarında bu oranın yüzde 39’a çıktığını dile getiren Say, kışın Antalya’dan haftada 216 dış hat uçuşu yapıldığını, kente gelen her üç yolcudan birini ise SunExpress’in getirdiğini söyledi. Yurt dışı uçuşların ağırlıklı Almanya, Avusturya, İsviçre ve İskandinav ülkeleri olduğunu belirten Hacı Say, Almanya’da 23 noktaya, diğer ülkelerde ise toplam 78 noktaya uçuş gerçekleştirildiğini dile getirdi.

UÇAK SAYISI 33’E ÇIKACAK

28 olan uçak sayılarına bu yıl 5 uçak daha eklemeyi planlandıklarını anlatan Say, SunExpress olarak tek seferde 5 bin 292 yolcu taşıma kapasitesine sahip olduklarını, yeni alınacak uçaklarla bu rakamın 7 binleri bulacağını açıkladı. Say, böylece frekans sayılarında da artışa gidileceğini söyledi.

HER BİR UÇAK 60-70 YENİ İSTİHDAM

SunExpress bünyesinde 300’ü pilot, 600’ü hostes olmak üzere toplam istihdamın 1500’ü bulduğunu söyleyen Say, SunExpress Germany bünyesindeki toplam istihdamın da 300’e yakın olduğunu dile getirdi. Filoya katılan her bir uçağın 60- 70 arasında istihdam sağladığını belirten Say, yeni uçaklarla istihdamın da artacağını kaydetti.

SUNEXPRESS GERMANY NERELERE UÇUYOR?

Hacı Say, Almanya merkezli SunExpress Germany ile Türkiye’de Antalya, Ankara, Adana, Elazığ, Trabzon, Samsun, Kayseri ve Malatya’ya, dış hatlarda ise Mısır ve Kanarya Adaları'na uçuşları olduğunu söyledi.

SunExpress’in kampanyalarından da bahseden Hacı Say, başta Almanya olmak üzere 'Kış Güneşi' kampanyası kapsamında bu kış dönemi için 100 bin yolcuya koltukların 59.99 TL’den satılacağını kaydetti. Say, yurtiçi için ise her pazar günü geçerli olan kampanyada 44.99 TL’den başlayan fiyatlarla satış yapılabilen kampanyaları olduğunu açıkladı.

PAZAR BİLEŞENLERİ BİR ARAYA GELMELİ

Turizmin gelişmesi ve rakamların artması için bu tür kampanyaların içinde tüm pazar bileşenlerinin yer alması gerektiğini de ifade eden Say, turizmin 12 aya yayılması, ölü dönemlerin daha iyi noktalara ulaşabilmesi için bu tür kampanyaların müşterek olmasının önemine değindi.