ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, toplantı öncesi yaptığı açıklamada Siirt'in Eruh İlçesi'nde dün askerlerimize karşı yapılan menfur saldırıyı kınadığını belirterek, "Teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Kayseri'li er Mustafa Aydın'a ve diğer şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum'' dedi.

Vali Necati Şentürk, toplantıda yaptığı konuşmada ise doğrudan faaliyet destek programına başvuru sürecinin nisan ayında başladığını, başvuruların, toplam destek tutarı olan 600 bin liraya ulaşıncaya kadar devam edeceğini, projelere verilecek destek tutarının 20 bin ila 50 bin lira arasında olacağını, başvuruların 16 Kasım'da son bulacağını söyledi. Vali Necati Şentürk, ajansın teknik destek programı kapsamındaki projeleri de değerlendirmeye başladıklarını ifade ederek, ''Desteklenecek teknik destek talepleri için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 350 bin liradır. Program kapsamında teknik destek başvuruları mayıs-haziran, temmuz-ağustos, eylül-ekim ve kasım-aralık aylarını kapsayan ikişer aylık dönemler halinde sürekli olarak alınacaktır'' diye konuştu.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Sivas Valisi Ali Kolat ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı toplantının kalan bölümü, basına kapalı olarak yapıldı.



VD(OE/CK)