Mardin Valiliği ve Maliye Bakanlığı'nca tahsis edilen 18 dönüm arazi üzerine kurulacak 4 yıldızlı otelde 70 oda, 10 suit oda, 200 yatak, olimpik yüzme havuzları ve Türk hamamı bulunacak. 60 kişinin istihdam edileceği otel, 2014 yılında hizmete girecek. Mardin Defterdarı İsmail Tarım ile protokol  imzalayan işadamı Süleyman Akdağ, son yıllarda hem turizmde hem de sanayide önemli gelişmelerin yaşandığı Mardin'e, 12 milyon dolara mal olacak otel yapmaya karar verdiğini söyledi. 

HEDEF 10 BİN YATAK KAPASİTESİ

Turizmde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Vali Turhan Ayvaz dea, Mardin'in artık turizm kenti olduğunu, dünyanın birçok ülkesinden yatırımcıların Mardin'de otel açmak için sıraya girdiğini söyledi. Vali Ayvaz, şöyle konuştu:

"Son 2 yılda 3 tane 5 yıldızlı otel, 152'ye yakın butik otel açıldı. En son Dubaili işadamları, Mardin'de 7 yıldızlı otel açmak için bize başvuruda bulundu. Dünyanın önemli otel zincirleri, otel açmak için Mardin'e geliyor. Son iki yılda 150 milyon dolarlık otel yatırımı yapıldı. Yılda bir milyon üzerinde turist kenti ziyaret ediyor. Önümüzdeki 5 yılda Mardin'de 50 butik otel, 10 büyük otel olmak üzere 10 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz."

Mardin Defterdarı İsmail Tarım da Mardin'de son 2 ayda üçüncü otel protokolü imzaladıklarını, işadamları ve yatırımcıların otel yapmak için arazi konusunda sürekli kendileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.



NG(GG/COŞ)