Dünyanın yakından izlediği Fortune Ekonomi Dergisi’nin, Türkiye’de en iyi büyüme gösteren ilk 500 şirket arasına giren Karakaş Kuyumculuk, yurtiçinde 3 bin kuyumcuya altın, elmas ve pırlanta tedarik ediyor. 44 yıl önce İzmir’de kurulan ve hızla büyüyen Karakaş Kuyumculuk, 'Atlantis' markası adı altında son 5  yılda Amerika’ya 50 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Son yıllarda geleneksel üretim anlayışından çağdaş üretim anlayışına geçen ve zengin ürün çeşidi ile dikkat çeken Karakaş Kuyumculuk’un Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş şunları anlattı:

"420 personelimiz ile her gün 3 binden fazla kuyumcuya ürün gönderiyoruz. Özellikle Türkiye’de altın çok önemli. Çünkü yastık altı kültürü hala sürüyor. Amerika’da, New York başta olmak üzere 47 toptan satış mağazamız bulunuyor. Şimdi de İtalya’ya açıldık. Yavaş yavaş dünya markası olma yolunda ilerliyoruz. 'ISO 9001:2000' kalite yönetim belgesiyle üretim ve pazarlama alanındaki ciddiyetimizi gösteriyoruz. Karakaş ailesi olarak sattığımız ürünlerle birlikte verdiğimiz garanti kartları, perakendeci kuyumculardaki garanti sertifikaları ve Ayar Evi Laboratuvarı ile kalite standartlarına uygun üretim yapmanın gururu içindeyiz."

'2012 ÇOK KARMAŞIK GECEÇEK'

2012 yılı içerisinde altın piyasasının aşırı oranda değişiklik göstereceğini söyleyen Karakaş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş şöyle devam etti:

"Amerika’da seçim çalışmaları altın piyasasını çok etkileyeceğe benziyor. Ortalık karışacak ve altın ons fiyatları etkilenecek. Altını bir yatırım aracı olarak görenlerin, iyi bir yatırım yapacağını düşünüyoruz. 2012 yılı içinde altının gramının 97 TL’den 140 TL’ye çıkmasını bekliyoruz. Mart ve nisan aylarında altın piyasası düşüşe geçecek ve haziran ayında tekrar fiyatlar çok yükselecek."

Türkiye’de ise her yıl yeni ürünler ile zengin bir çeşitlilik oluştuğunu ifade eden Kamil Karakaş, "Türk insanı altın ve mücevheri seviyor ve her geçen gün ilgi daha da artıyor" dedi.



EA(İÖ/COŞ)