Türkiye ihracatında aslan payını alan sektörlerden hazır giyimciler, başarılarını sürdürmek için yeni pazarlarda kendilerini kanıtlamaya devam ediyor. Son bir yılda özellikle Japonya ve İngiltere’ye yönelik çalışmaları ile dikkat çeken Egeli hazırgiyimciler de küresel ekonomik kriz sonrasında tanıştıkları yeni pazarlarda yerlerini sağlamlaştırmak için peş peşe organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor. EHKİB üyeleri ilk olarak 25 Haziran tarihinde Japonya’dan gelecek Hazırgiyim İthalatçıları Birliği heyetini ağırlayacak. Ajandalarına 4-5 Ekim 2012 tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek olan 'Fashion Break' etkinliğini de ekleyen Egeli hazırgiyimciler, bu iki ülkedeki büyük firmaların üst düzey yöneticileri ile alışveriş kampına girecek.

JAPONYA'YA YÜZDE 152'LİK ARTIŞ

Japonya’ya yönelik düzenlenen alım heyeti organizasyonlarının çok önemli sonuçlar doğurduğunu vurgulayan EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, "Bu sayede son bir yılda Japonya’ya ihracatımızda yüzde 152’lik bir artış kaydettik. Daralan Avrupa pazarı bizi yeni alternatiflere itiyor. Ama bizim fiyat ve kalite aralığımız da belirli kesimlere hitap ediyor. Özellikle Japonya ve İngiltere’de elde ettiğimiz başarılar bize moral veriyor. Bunların yanı sıra vergileri yüksek olan ABD ve Rusya’da da çalışmaktan yılmıyoruz. Özellikle son dönemde olumlu izlenimler edindiğimiz Rusya pazarı ile çalışmalar da başlayacak" dedi.

'TAŞ ATTIĞIMIZ YERDEN SES GELİYOR'

Kızılgüneşler, Japonya’nın en önemli hazırgiyim ithalatçılarını 25 Haziran’da üyeleriyle buluşturacaklarını, daha sonra da Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da olacağı bir heyetle Japonya’ya gideceklerini söyledi. Emre Kızılgüneşler, "Taş attığımız yerden ses geliyor, bu da bizi motive ediyor. Önümüzdeki 4-5 Ekim tarihlerinde de Londra’da Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu düzenleyeceğiz. İngiltere pazarıyla ilgili de zaten 3 senedir çalışıyoruz. Bunların sonucunda genel Türkiye hazır giyim ihracatında İngiltere pastasından aldığımız pay da arttı. Bunu daha da artırmak istiyoruz" diye konuştu.



BT(İÖ/CK)