Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin önde gelen firmalarına İzmir’de çağrı merkezi hizmeti veren DCS İletişim Merkezi, yeni yatırımıyla 350 olan çalışan sayısını 750’ye yükseltirken kentteki çağrı merkezi sayısını da ikiye çıkaracak. Şirketin Genel Müdürü Süleyman Soybaş, Almanya’da 1995 yılında başladıkları çağrı merkezi hizmetini 2003’te İzmir’e taşıdıklarını belirterek Halit Ziya Bulvarı’ndaki tesislerinde 9 yıldır başarıyla hizmet yürüttüklerini anlattı. Yeni yatırıma ise bir yıl önce başladıklarını belirten Soybaş, "Bugüne kadar 1.5 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaparak Alsancak’ta ikinci çağrı merkezimizi kurduk. 1 Ağustos tarihinde merkezimizin resmi açılışını yapacağız. Yeni tesisimizle 400 kişiye daha istihdam sağlayacağız" diye konuştu.

İZMİR’DE İNSAN KAYNAĞI AVANTAJI

Soybaş, İzmir’den Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin önde gelen firmalarına çağrı merkezi hizmeti verdiklerini, son yıllarda Türk firmalarına da hizmet vermeye başladıklarını dile getirerek, "Yılda 11 milyon dakika görüşme yapıyor, 5 milyon kişiye çağrı merkezi hizmeti veriyoruz. Bilgi güvenliğine verdiğimiz önemi uluslararası geçerlilikteki belgelerimizle kanıtlıyoruz. Yeni yatırımımızla istihdam yaratmaktan da mutluluk duyuyoruz" dedi.

İzmir’de insan kaynağı sıkıntısı yaşamadıklarına da dikkat çeken Soybaş, bu gibi avantajlardan kaynaklı kentte büyüme planlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.